Broker: Pe investitori nu ii intereseaza ce partid guverneaza. Stabilitatea conteaza

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 12:50
1273 citiri
Broker: Pe investitori nu ii intereseaza ce partid guverneaza. Stabilitatea conteaza

Investitorii au nevoie de stabilitate politica, iar evenimentele care au zguduit scena politica vor atarna greu la ratingul de tara si la nivelul dobanzilor, este de parere proprietarul firmei de brokeraj Eldainvest, Adrian Manaila.

"Fara sa ma pronunt asupra substantei, forma in care aceste modificari s-au produs, este dezavantajoasa pentru Romania si pentru mediul de afaceri. Perceptia asupra Romaniei este foarte proasta si se adauga altor evnimente care au starnit reactii, asa cum a fost insolventa Hidroelectrica.

Agentiile de rating deja au inceput sa reactioneze la aceste evenimente. Moody's ne-a scazut perspectiva si probabil vor urma si celelalte. Si asta se traduce in dobanzi mai mari, un risc perceput mai mare", a declarat Manaila pentru Business24.

Manaila: USL a venit cu stindardul revolutiei bunului simt si vad ca fac revolutia bunului plac

Investitorii nu sunt interesati de situatia politica, ci de stabilitate:

"Nu ma interseaza nici pe mine, nici pe investitori ce partid este la guvernare. Ne intereseaza stabilitatea. USL a venit cu stindardul revolutiei bunului simt si vad ca se fac revolutia bunului plac.

Sigur vor mai fi reactii daca lucrurile merg tot asa si daca nu se mai calmeaza. Tota lumea cauta echilibru. Creaza premisele unei perioada mai lungi de instabilitate. Si la nivelul institutiilor europene se vor pune niste intrebari privind modul in care se petrec lucrurile in Romania si toate acestea dureaza. Toate aceste conditii vor pune presiune pe ratingul de tara si dobanzile la care vom mai putea avea acces la finantare", a adaugat brokerul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#suspendare presedinte, #reactii piata bancara, #reactii Bursa, #broker suspendare presedinte , #Tranzactii