Bursa a crescut cu 0,5% la deschidere, dar a pierdut repede fragilul castig

Luni, 09 Iulie 2012, ora 11:16
1070 citiri
Bursa a crescut cu 0,5% la deschidere, dar a pierdut repede fragilul castig

Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta in crestere cu 0,5%, insa a pierdut castigul fragil si dupa prima jumatate de ora era in stagnare, intr-o piata linistita si cu volume reduse de actiuni tranzactionate.

Dupa primele 30 minute de tranzactionare, indicii BET si BET-NG erau in stagnare.

In acelasi timp, actiunile celor cinci SIF-uri si titlurile Fondului Proprietatea (FP) plasau indicele BET-FI cu numai 0,14% peste sedinta precedenta.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a avansat foarte usor, cu 0,09%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Totodata, noul indice al BVB, BET-BK, a crescut cu 0,21%. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS).

Investitorii au transferat in total actiuni de numai 544.000 de lei (123.000 de euro), valoare care se plaseaza, insa, de doua ori peste rulajul din prima jumatate de ora a sedintei precedente, de 274.000 de lei (61.000 de euro).

Actiunile SIF Oltenia (SIF5) erau cele mai lichide, cu operatiuni de 180.000 de lei, iar pretul a crescut cu 0,88%, la 1,15 lei.

Titlurile SIF Muntenia (SIF4) sunt in continuare suspendate de la tranzactionare, in asteptarea unui raport prin care SAI Muntenia Invest sa informeze investitorii cu privire la deciziile AGA din acest sfarsit de saptamana.

Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia a fost schimbat, noua componenta fiind aleasa de un grup de investitori care au sustinut propunerile omului de afaceri omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care detine 5% din titlurile SIF Muntenia, si a fondului de investitii ING International Romanian Equity.

In AGA s-a aprobat si distribuirea unor dividende suplimentare de 98,4 milioane lei din rezervele existente la finalul anului trecut si constituite din sumele reprezentand dividende neridicate timp de trei ani.

#deschidere bursa sedinta luni, #indicatori bursa BVB, #indici Bursa Bucuresti , #Cotatii