Bursele cresc in intreaga lume

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 10:24
2938 citiri
Bursele cresc in intreaga lume

Bursele din intreaga lume au crescut vineri marcate de rezultatele corporatiilor din SUA, in timp ce sectorul bancar din Europa mentine nervozitatea investitorilor in legatura cu eventuale retrogradari de rating pe fondul crizei datoriilor

Indicele MSCI al actiunilor globale a crescut cu 0.3 procente, dupa ce atinsese minimul ultimelor trei saptamani, joi, potrivit Reuters.

Bursele europene au castigat aproape jumatate de procent

Indicele de referinta Stoxx 600 a castigat 0,4 procente, pana la 235,6 puncte de baza, pe bursa din Londra. Cresterea este de un procent, raportat la cotatiile de joi. In ciuda cresterii de vineri, indicele inregistreaza o scadere saptamanala de 2.1 procente, potrivit Bloomberg.

Sectorul bancare european, cel cu cea mai proasta evolutie in 2011 si cu pierderi de 35 de procente pe intregul an, a reusit sa creasca si el la inceputul tranzactiei, chiar si dupa ce Fitch Ratings a retrogradat, joi, cateva dintre marile banci ale Europei.

Actiunile pietelor emergente au castigat peste 1 procent

Contractele pentru luna martiee ale indicelui Standard & Poor's au castigat 0.5 procente, iar indicele MSCI Asia Pacific a crescut cu 0.8 procente

Pretul petrolului creste si euro scade

Pretul petrolului in Statele Unite a crescut cu 0,1 procente, pana la 93,97 dolari pe baril iar euro a fost intr-o usoara coborare, vineri, pana la 1,3009 dolari pentru un euro.

#burse crestere, #burse europene, #burse asia , #Bursa de Valori Internationala