Bursele europene au deschis sedintele in usoara crestere

Marti, 08 Iunie 2010, ora 12:35
1088 citiri
Bursele europene au deschis sedintele in usoara crestere

Bursele europene au deschis sedintele de marti cu usoare cresteri, tendinta pe care nu si-au mentinut-o insa, dat fiind ca incertitudinea investitorilor a continuat sa marcheze evolutia pietelor internationale, chiar si dupa anuntarea deciziilor ministrilor europeni de finante, precizeaza NewsIn.

Astfel, dupa primele tranzactii, FTSE-100, principalul indice al bursei din Londra, crestea cu 0,06%, la 5.072,02 puncte, indicele DAX, al bursei din Frankfurt, castiga 0,27%, la 5.920,70 puncte, iar indicele parizian CAC 40 avansa cu 0,14%, la 3.418,43 puncte.

Titlurile listate pe bursele europene au avut o evolutie incerta in primele tranzactii.

Astfel, principalii indici ai burselor de la Londra, Frankfurt si Paris au deschis pe verde, au trecut apoi pe rosu, dupa care si-au reluat cresterea.

Ministrii europeni de finante au ajuns luni seara la un acord cu privire la examinarea bugetelor nationale la nivelul UE si introducerea de noi sanctiuni vizand tarile cu datorii prea mari, pentru a consolida Pactul de stabilitate dupa criza din Grecia care a dus la o depreciere importanta a euro.

Ministrii de finante au fost de acord sa amendeze tarile care nu isi respecta angajamentele pentru reducerea cheltuieilor chiar inainte ca deficitele sa depaseasca limita de 3% din PIB prevazuta in zona euro.

In Japonia, potrivit datelor de la inchidere, indicele Nikkei 225 a crescut cu 0,2%, la 9.537,94 puncte, dupa ce se depreciase in decursul sedintei la cel mai scazut nivel din ultimele sase luni, in vreme ce indicele extins Topix a pierdut 0,1%, ajungand la 858,33 puncte.

Pietele americane au incheiat sedinta de luni in scadere, pe fondul temerilor legate de situatia statelor europene.

Indicele Dow Jones a scazut cu 1,16%, la 9.816,49 puncte, indicele Nasdaq, dominat de titluri tehnologice a pierdut 2,04%, pana la 2.173,90 puncte, iar indicele mai extins S&P 500 a scazut cu 1,35%, la 1.050,47 puncte.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#burse, #europene, #indici, #actiuni, #cotatii , #Cotatii