Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Bursa > Bursa de Valori Internationala
A   A   A

Bursele europene se redreseaza, in urma cresterii pretului petrolului

Bursele europene se redreseaza, in urma cresterii pretului petrolului
Foto: Pixabay
Bursele europene au crescut joi dimineata, sprijinite de redresarea actiunilor companiilor energetice, pe fondul sperantelor unui armistitiu in razboiul preturilor intre Arabia Saudita si Rusia, desi se mentin temerile privind potentialele pagube suferite de companii din cauza crizei provocata de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.
Indicele pan-European STOXX 600 inregistra un avans de 0,6%, iar indicele care include companiile din energie a urcat cu 3,7%.

Indicele principal FTSE 100 al Bursei de la Londra a urcat cu 0,5%, in timp ce titlurile Royal Dutch Shell si BP inregistrau cresteri de peste 4%, dupa ce presedintele american Donald Trump a declarat ca se asteapta curand la un acord intre Arabia Saudita si Rusia pentru a incheia razboiul preturilor.

Actiunile IAG (proprietarul British Airways) au urcat cu 1,7% dupa ce surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat pentru Reuters ca oficialii companiei aeriene discuta cu sindicatele un plan ce vizeaza suspendarea a 32.000 de angajati, ca raspuns la efectele pandemiei.

Indicele FTSE MIB al Bursei de la Milano a inregistrat un avans de 0,51%, la 16.628,82 puncte, in timp ce indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris a urcat cu 0,15%, la 4.213,42 puncte.

Joi dimineata, cotatia futures a barilului de petrol Brent a crescut cu 11,36%, la 27,55 dolari, in timp ce cotatia futures a barilului de petrol 'light sweet crude' (WTI) a urcat cu 10%, la 22,34 dolari.

In primul trimestru din 2019 s-a inregistrat cel mai scazut nivel al pretului titeiului din ultimii 18 ani, dupa ce masurile adoptate pentru stoparea raspandirii pandemiei de coronavirus (COVID-19) au redus cererea de titei pe plan global, iar Arabia Saudita si Rusia au intensificat batalia pentru cota de piata.
Facebook ShareTweet
 Joi, 02 Aprilie 2020, ora 12:54

 Articol citit de 3330 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor