Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Bursa > Bursa de Valori Internationala
A   A   A

Bursele europene si-au revenit vineri dupa caderea istorica de joi

Bursele europene si-au revenit vineri dupa caderea istorica de joi
Foto: Pixabay
Principalele burse europene inregistrau vineri dimineata cresteri consistente, dupa ce joi au cunoscut cea mai proasta sedinta de dupa crach-ul din 1987, pe fondul semnalelor ca masurile de stimulare anuntate de autoritatile americane au ajutat la calmarea ingrijorarilor cu privire la un soc economic in urma pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.
In jurul orei 8:05 GMT, indicele bursier pan-european STOXX 600 inregistra o crestere de 4%, dupa ce joi a cazut cu 12%.

Indicele FTSE-100 al bursei de la Londra era in crestere cu 4,05%, dupa ce la debutul tranzactiilor a cunoscut un salt de peste 6%. Aproape toate actiunile regrupate in indicele FTSE-100 erau in crestere vineri, in frunte cu actiunile companiilor miniere precum Anglo American (+12,65%) si BHP (+10,34%).

Bursa de la Frankfurt a deschis si ea sedinta de vineri in crestere, indicele principal Dax inregistrand un salt de 251,61 puncte (2,75%) pana la 9.412,74 puncte. Joi, bursa de la Frankfurt a suferit cea mai mare cadere de dupa 1989, pe fondul sentimentului de panica provocat de pandemia de coronavirus.

Bursa de la Paris si-a revenit si ea, indicele CAC 40 afisand un salt de 4,70%, dupa ce joi a suferit cea mai puternica prabusire din istorie, minus 12,28%.

"Este o perioada complexa in care pietele pot traversa o volatilitate extrema, motiv pentru care reamintim in mod constant ca trebuie pastrata prudenta", a subliniat Christopher Dembik, director de cercetare economica la Saxo Banque.

Bancile centrale din SUA si Australia au injectat lichiditati in sistemele lor financiare iar speranta unui pachet de stimulente in SUA a ajutat la calmarea pietelor vineri, chiar daca pandemia de coronavirus a infectat aproape 135.000 de persoane si a provocat decesul a peste 4.900 de persoane la nivel mondial.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 13 Martie 2020, ora 11:26

 Articol citit de 2630 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor