Bursele europene si euro, tot mai optimiste. Vezi ce le stimuleaza

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 12:54
1593 citiri
Bursele europene si euro, tot mai optimiste. Vezi ce le stimuleaza

Bursele europene au crescut marti, dupa ce Alcoa Inc, cel mai mare producator de aluminiu american a anuntat rezultatele anuale conforme cu estimarile specialistilor. Bursele europene si cele americane au inchis sedinta de tranzactionare in castig.

Indexul Stoxx Europe 600 a castigat 1,1 procente pana la 249,08, recuperand pierderea de 0,5 procente de luni. Indexul MSCI Asia Pacific s-a apreciat cu 1,1 procente pe masura ce zvonul ca guvernul chinez ar putea lua masuri de relaxare a politicii monetare pentru a stimula cresterea economica, relateaza Bloomberg.

Indicele Standard & Poor's 500 a castigat si el 0,7 procente, in ciuda faptului ca Alcoa a anuntat pentru prima oara din 2009 si pana acum, pierderi trimestriale. Cel mai mare producator de aluminiu al SUA a anuntat o pierdere de 3 centi pe actiune pe cel de-al patrulea trimestru.

Bursele europene au pierdut teren luni, reducand castigul realizat de indicele Stoxx 600 in ultimele trei saptamani, ca reactie la intalnirea dintre cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy.

Moneda unica s-a apreciat pentru a doua zi consecutiva inainte de intalnirea dintre Merkel si sefa FMI, Christine Lagarde, care va avea loc la pranz in Berlin. Intalnirile din ultimele doua zile sunt doar inceputul unei serii de sedinte care vor avea loc intre liderii europeni.

Mario Monti, prim ministrul italian va vizita Berlinul saptamana aceasta, iar Sarkozy si Merkel se vor deplasa la Roma pe 20 ianuarie, inainte de summitul UE de pe 30 ianuarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bursa europa, #bursa asia, #indici bursa europene, #moneda euro, #apreciere moneda euro , #Bursa de Valori Internationala