Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Bursa > Burse de valori
A   A   A

Bursele europene sunt in crestere, pe fondul rezultatelor financiare promitatoare

Bursele europene sunt in crestere, pe fondul rezultatelor financiare promitatoare
Bursele europene au urcat in prima parte a sedintei de joi, datorita optimismului generat de rezultatele peste estimari raportate de Nestle, Commerzbank si alte companii, dar si scaderii inflatiei din China, semn ca banca centrala ar putea interveni pentru stimularea economiei.
Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a urcat cu 0,3% in primele 40 de minute ale sedintei de tranzactionare si este in urcare cu 15% din 4 iunie, cand a atins minimul acestui an.

Pietele asiatice au urcat joi in medie cu 0,9%, iar tranzactiile futures indica aprecieri si pentu bursa de la New York.

Inflatia anuala din China a incetinit la 1,8% in iulie, de la 2,2% in iunie.

Liderii Partidului Comunist din China au promis ca vor continua ajustarea politicii monetare pentru a se asigura ca economia va creste in acest an intr-un ritm stabil.

Actiunile grupului elvetian Nestle au urcat cu 2% in prima parte a zilei, dupa ce compania a raportat cresterea veniturilor in Europa, America de Nord si America Latina in trimestrul al doilea datorita majorarii preturilor.
Deutsche Telekom, cel mai mare operator german de telecomunicatii, a castigat 0,9% la Frankfurt, dupa ce a raportat rezultate financiare peste estimari pentru trimestrul al doilea.

Commerzbank, a doua banca germana, a pierdut 3,1% pe bursa dupa ce a anuntat ca profitul din al doilea semestru al acestui an va fi mai mic decat in prima jumatate.

Titlurile Standard Chartered, banca britanica acuzata in SUA ca a incalcat sanctiunile economice impuse Iranului, au urcat cu 2,9% la Londra dupa ce directorul general al grupului, Peter Sands, a declarat ca autoritatile americane nu au baza legala pentru a revoca licenta institutiei de credit.

Actiunile Bankia, banca spaniola nationalizata in luna mai, au avansat cu 29% la Madrid.

Spania a preluat Bankia, a patra mare banca a tarii

Valoarea titlurilor Bankia s-a dublat din 26 iulie, cand presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat ca va face "tot ceea ce este necesar" pentru a asigura supravietuirea monedei euro.
Facebook ShareTweet
 Joi, 09 August 2012, ora 12:59

 Articol citit de 1640 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor