Bursele internationale sunt pe rosu, pe fondul unor comentarii ale sefului FED

Joi, 23 Mai 2013, ora 14:55
1434 citiri
Bursele internationale sunt pe rosu, pe fondul unor comentarii ale sefului FED

Pietele financiare sunt in picaj, investitorii retragandu-se in active mai sigure. Temerile sunt generate de asteptarile privind o incheiere a programului de stimulare al SUA, dar si pe fondul semnalelor descurajatoare din partea economiei chineze.

Yenul s-a apreciat puternic, joi, in ciuda unui trend de depreciere instalat in ultima perioada, pe fondul unor comentarii ale sefului FED, despre o posibila incheiere a programului de stimulare american. Mai exact, yenul s-a apreciat cu 2% la 100,93 yeni/dolar si 129,94 yeni/euro.

Daca randamentele obligatiunilor japoneze si germane au crescut, bursa japoneza a inchis joi in scadere puternica, cu 7,32%, efectul fiind cauzat si de publicarea unui studiu privat care arata scaderea activitatii industriale in China, pentru prima data din octombrie. Indicele Nikkei-225 a ajuns la nivelul de 14.483,98 puncte, in scadere cu 1.143,28 puncte fata de valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente.

"Toate evolutiile de pe pietele internationale sunt influentate doar de lichiditate. Trebuie sa invatam sa ne descurcam cu o astfel de volatilitate", a declarat pentru Reuters, Tobias Blattner, economist european al Daiwa Capital Markets.

Bursele europene, pe rosu

Bursa de la Paris a deschis joi in scadere cu 2,24%, in primele minute de la debutul tranzactiilor indicele principal CAC 40 ajungand la valoarea de 3.953,32 puncte, in scadere cu 83,07 puncte comparativ cu valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente

Bursa de la Frankfurt a deschis joi in scadere cu 1,5%, in primele minute de la debutul tranzactiilor indicele principal DAX 30 ajungand la valoarea de 8.363 puncte, in scadere cu 165,94 puncte comparativ cu valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente, informeaza EFE

Bursa de la Londra a deschis joi in scadere cu 1,42%, in primele minute de la debutul tranzactiilor indicele principal FTSE-100 ajungand la valoarea de 6.743,32 puncte, in scadere cu 96,95 puncte comparativ cu valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente

Inclusiv Bursa de Valori Bucuresti a deschis in scadere sedinta de tranzactionare de joi, iar indicele general al pietei BET-C a inregistrat o depreciere de 0,67%, dupa primele 30 minute de la debutul tranzactiilor.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a consemnat o scadere de 1,98%, iar indicele principal BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide 10 actiuni listate, era in coborare cu 0,94%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scazut cu 1,19%, indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie si utilitati s-a depreciat cu 0,98%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investitii, a coborat cu 1,05%.

#evolutie bursa, #evolutie piete internationale , #Piata de capital