Bursele se confrunta cu un scenariu sumbru

Vineri, 19 August 2011, ora 11:07
1411 citiri
Bursele se confrunta cu un scenariu sumbru

Temerile privind o posibila criza globala a bancilor s-au raspandit pe piete, tragand in jos bursele, Trezoreria atingand minime record, iar aurul cotatii maxime record.

Reflexul dramatic de a lua decizii sigure a propulsat si dolarul american, care s-a intarit considerabil in fata multor cursuri valutare, scrie Yahoo!Finance.

Productia pe SUA a scazut sub pragul psihologic cu 3 procente deocamdata, un nivel care nu a mai fost intalnit din era Esenhower. Indicele Dow Jones a scazut cu 500 de puncte atingand minimele zilei, iar bursele industriale si comerciale care se bazeaza pe cresterea globala au crescut cel mai mult.

Pe pietele globale au aparut speculatii privind o eventuala situatie in care criza datoriilor din Europa devine contagioasa pentru bancile europene, fapt care a scazut drastic actiunile si capitalurile bancilor.

Drama a inceput cu temerile privind Europa, care au fost aprinse din nou zilele trecute, cand liderii din Franta si Germania au incercat sa calmeze pietele cu o promisiune de a crea o politica fiscala unitara pentru zona euro si alte masuri, inclusiv taxe pentru tranzactiile bancare. Toate aceste lucruri au determinat o ingrijorare pe piete ca nu ar exista vreo rezolvare concreta pentru criza datoriilor.

#burse, #cad bursele, #criza burse , #Cotatii