Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Bursa > Burse de valori
A   A   A

Bursele sunt in scadere, dar investitorii spera inca la o minune din partea BCE

Bursele sunt in scadere, dar investitorii spera inca la o minune din partea BCE
Pietele financiare din Europa si Asia sunt in scadere, pe fondul ingrijorarilor cu privire la cresterea economica lenta de la nivel global, in timp ce sperantele ca BCE sa stabilizeze zona euro au intarit moneda unica si au temperat cererea pentru obligatiuni germane.
"Nu se intrevad sanse, cel putin pe termen scurt, ca economia zonei euro sa se redreseze", considera Lee Hardman, analist valutar, la Bank of Tokyo-Mitsubishi, citat de Reuters.

Indicele bursier .FTEU3 a inregistrat o scadere de 0,3% in prima parte a zilei de tranzactionare. La fel au reactionat si bursele din Londra, Paris, Frankfurt, dar si cele din Asia, in ciuda statisticilor care indica o crestere a vanzarilor la nivelul SUA.

"Lipsa perspectivelor de crestere economica vor obliga BCE sa actioneze si mai agresiv, slabind astfel si mai mult moneda unica", anticipeaza Hardman.

Sperantele de redresare au oferit totusi cateva saptamani de crestere pe bursele europene, desi, acum, investitorii devin din ce in ce mai nerabdatori sa vada daca asteptarile lor se adeveresc.

Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a asigurat ca institutia va actiona, la inceputul lunii septembrie, pentru stabilizarea pietelor, astfel incat zona euro sa prinda forte in ultima parte a anului.

In acest context, obligatiunile germane, preferate de investitorii cu aversiune la risc, au atins minimul ultimelor sase saptamani, in timp ce euro s-a apreciat usor, in fata dolarului.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 15 August 2012, ora 12:29
 Autor:  Roxana Garaiman

 Articol citit de 1360 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor