Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Bursa > Burse de valori
A   A   A

BVB era in usoara crestere la deschiderea sedintei

BVB era in usoara crestere la deschiderea sedintei
Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,23% la deschiderea sedintei de miercuri, insa cei mai multi jucatori au continuat sa lipseasca de la tranzactionare, astfel ca rulajul afisat pentru segmentul de actiuni era de doar 12.500 lei dupa primele 15 minute de transfer.
Pana la ora 10:15, au fost realizate transferuri cu actiuni emise doar de 12 de companii din cele 81 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea "Internationale".

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in stagnare, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 1,27% peste nivelul de marti.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a coborat cu 0,28%.

Astfel, indicele extins al Bursei, BET-XT, era in scadere cu 0,11%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Bursele europene au deschis in scadere sesiunea de miercuri, Spania fiind in centrul atentiei investitorilor.

Guvernatorul bancii centrale a Spaniei, Miguel Angel Fernandez Ordonez, va demisiona pe 10 iunie, cu o luna inainte de expirarea mandatului, in timp ce autoritatile de la Madrid incearca sa restaureze credibilitatea institutiei pe fondul celei mai grave crize bancare din istoria tarii.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 30 Mai 2012, ora 11:33

 Articol citit de 1065 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor