Cele mai frecvente greseli ale investitorilor

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 10:59
1467 citiri
Cele mai frecvente greseli ale investitorilor

Multi romani isi investesc banii la bursa din dorinta de a se imbogati peste noapte, insa acestia sunt cei mai predispusi la pierderi. Lipsa de experienta si a unei strategii sunt printre cele mai frecvente greseli, potrivit Tradeville.

Dorinta de a te imbogati rapid

Tentatia de a face avere peste noapte se manifesta de regula in doua moduri: primesti un pont sau tranzactionezi excesiv. Ponturile apar, de regula, prin intermediul unui apel telefonic initiat de un "broker filantrop" care nu iti poate explica de unde are numarul tau de telefon, dar vrea sa imparta cu tine formula castigatoare. Ca regula, nu actiona asupra unei informatii pe care nu o poti asimila sau pe care nu o poti gestiona.

Tranzactionarea excesiva apare din dorinta de a acumula capital cat mai mult intr-un timp cat mai scurt, ceea ce inseamna sa cumperi si sa vinzi intr-un termen foarte scurt si cu o frecventa mare. De multe ori, ceea ce consideri a fi oportun pe termen scurt este distructiv pe termen mediu si lung si nu produce randament intr-un mod constant.

Tranzactionarea excesiva mai apare cand ai pierdut mai mult decat iti poti permite si esti dornic sa recuperezi suma. Desi orice investitor are si pozitii pierzatoare la un moment dat, diferenta dintre profesionisti si amatori este ca cei din prima categorie se repliaza si nu cauta sa-si recupereze banii imediat.

Citeste continuarea pe Tradeville.ro

#greseli investitori sfaturi bursa, #sfaturi investitori , #Stiri Bursa