Efectul Rosia Montana. Actiunile Gabriel Resources, in cadere libera UPDATE

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 16:42
3179 citiri
Efectul Rosia Montana. Actiunile Gabriel Resources, in cadere libera UPDATE

Actiunile Gabriel Resources (GBU) s-au depreciat la 0,47 dolari/unitate in mai putin de ora de la deschiderea bursei din Toronto, in scadere cu 68% fata de vineri, cand bursa a inchis la un pret de 1,47 dolari/unitate.

Gabriel Resources, compania canadiana care finanteaza proiectul minier de la Rosia Montana, avertizeaza, prin intermediul unui comunicat, ca actiunile trebuie "tranzactionate cu prudenta", pana la clarificarea situatiei din Romania.

Canadienii se asteapta ca protestele de amploare de duminica seara, la care au participat circa 15.000 de oameni la nivel national si declaratiile premierului Victor Ponta, care a cerut respingerea in Parlament, prin procedura de urgenta, a proiectului de lege pentru exploatarea de la Rosia Montana, sa genereze un nou soc pe bursa de la Toronto.

"Cel mai probabil astazi pretul actiunilor va incorpora o respingere a proiectului in Parlament.

Pentru investitorii care au o toleranta la risc mare si fonduri disponibile pentru un orizont lung devine interesanta perspectiva unui litigiu. Daca luam in considerare un numar maxim de 500 milioane de actiuni ale Gabriel Resources (aici sunt incluse si optiunile primite de management) si acceptam ca valida suma vehiculata de premier de doua miliarde de dolari despagubiri o actiune ar trebui sa 'valoreze' circa patru dolari. Aceste sume nu ar include si cheltuielile companiei si nici eventualele taxe", a declarat Ovidiu George Dumitrescu, reprezentant al companiei de brokeraj Tradeville.

#pret actiuni bursa, #bursa Gabriel Resources , #Actiuni