In piata aurului, initiativa ramane a cumparatorilor

Joi, 11 Octombrie 2007, ora 09:00
1324 citiri
In piata aurului, initiativa ramane a cumparatorilor

Indicele american de actiuni Dow Jones Industrial Average s-a apreciat ieri cu 120.80 puncte la un nou nivel maxim absolut, 14164.53. Indicele S&P 500 a atins de asemenea un nou nivel maxim absolut.

Principalii indici de actiuni din Asia au continuat sa creasca in sedinta de tranzactionare de azi. Bursele din China, Noua Zeelanda, Coreea de Sud si Singapore au atins in cursul zilei noi niveluri de top. La randul sau bursa nipona s-a apreciat in conditiile in care vanzarile de yeni japonezi in pietele forex s-au intensificat inca din a doua parte a sedintei de tranzactionare americane de ieri, si au continuat pe parcursul sedintei asiatice de azi.

In ciuda deprecierii recente, pe termen scurt cred in continuare ca pretul aurului ramane bine sustinut de cumparatori.

Vulnerabilitatile dolarului american au inceput deja sa se reactiveze. Dolarul american a fost vandut in ultimele ore in fata principalelor valute. EUR/USD urca in directia testarii nivelului maxim absolut stabilit aproape de 1.43 pe 1 octombrie.

Maine dimineata va fi anuntata decizia de politica monetara a Bancii Japoniei, unde consensul este pentru o rata cheie a dobanzii nemodificata, 0.50%. Decizia va fi urmata la scurt timp de o conferinta de presa.

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.