Levi Strauss vrea sa stranga 587 de milioane de dolari printr-o oferta publica initiala

Luni, 11 Martie 2019, ora 16:26
2551 citiri
Levi Strauss vrea sa stranga 587 de milioane de dolari printr-o oferta publica initiala
Foto: CC0 Creative Commons

Renumitul producator american de blugi Levi Strauss & Co a anuntat luni ca se asteapta sa obtina 587 de milioane de dolari printr-o oferta publica initiala (IPO), care marcheaza revenirea pe piete dupa mai mult de trei decenii, transmite Reuters.

Compania, cu o vechime de 165 de ani, va oferi 36,7 milioane de actiuni cu pretul intre 14 si 16 dolari, ceea ce va evalua capitalizarea sa bursiera la aproximativ 6,17 miliarde de dolari. Simbolul companiei la bursa de la New York este "LEVI".

Levi Strauss a mandatat bancile Goldman Sachs Group, BofA Merrill Lynch, Morgan Stanley si JPMorgan Chase & Co sa se ocupe de aceasta oferta publica initiala.

Anul trecut, Levi Strauss a inregistrat venituri de 5,6 miliarde de dolari, in contextul in care trebuie sa faca fata noilor rivali aparuti pe piata si cresterii popularitatii stilurilor de pantaloni mai confortabili, precum leggings sau cei pentru yoga.

Faimosii pantaloni blue jeans au fost lansati pe piata de Levi Strauss in anii 1870 la San Francisco, in momentul de varf al Goanei dupa Aur din California. Compania, care detine de asemenea si marca Dockers, este considerata responsabila pentru popularizarea blugilor in randul maselor de cumparatori dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. In anul 1971, firma Levi Strauss a devenit pentru prima data o companie publica, dar in 1985 descendentii lui Levi Strauss au decis sa o retransforme intr-o companie privata.

#Levi Strauss IPO , #Bursa de Valori Internationala