MF Global, scos la vanzare pe bucati

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 10:55
1496 citiri
MF Global, scos la vanzare pe bucati

Cel mai important broker pe derivate, MF Global, a intrat in faliment si zguduie pietele bursiere din intreaga lume. Investitorii asteapta acum sa vada ce se intampla, dupa ce firma de brokeraj a anuntat ca exista posibilitatea unor vanzari a pachetelor de actiuni sau chiar a intregii companii.

Consiliul de administratie al MF Global s-a intalnit luni si urmeaza sa se intalneasca si in cursul zilei de marti, pentru a discuta viitorul firmei conduse de fostul CEO Goldman Sachs, Jon Corzine, transmite Business Insider.

Situatia este urgenta si o solutie trebuie luata rapid, avertizeaza analistii, care atrag atentia ca firma trebuie sa isi limiteze pierderile, inainte ca numarul de clienti ce parasesc fondul de borkeraj sa fie prea mare.

Desi au existat zvonuri potrivit carora firma isi planifica o desprindere a unitatii de contracte futures (care valoreaza aproximativ 85% din valoarea companiei, respectiv 1,2 miliarde de dolari), alte surse vorbesc de posibilitatea vanzarii intregii companii.

Daca MF Global va face desprinderea si va vinde divizia de contracte futures, atunci cel mai probabil, va inchide si ce a ramas.

O alta solutie prevede vanzarea portofoliului de vanzarea portofoliul sau de clienti si a infrastructurii. Aceasta masura ar fi extrem de profitabila pentru actionari.

Wall Street a inchis in scadere sedinta de tranzactionare de luni, dupa ce falimentul firmei de brokeraj a alimentat temerile investitorilor legate de o noua criza in Europa.

Tot luni, randamentele obligatiunilor italiene si spaniole au crescut si au determinat Banca Centrala Europeana sa intervina prin achizitii. In acelasi timp, pretul actiunilor bancilor europene au scazut.

Firma de brokeraj MF Global a cerut protectia legii falimentului in Statele Unite si este cea mai mare victima din SUA a crizei datoriilor suverane din zona euro. Tranzactiile cu actiuni MF Global au fost oprite de la tranzactionare.

Cotatiile din sectorul financiar au inregistrat scaderi semnificative, iar Morgan Stanley a pierdut cu 8,6%. Pierderile de luni marcheaza o inversare a euforiei de saptamana trecuta, cand liderii europeni au anuntat un pachet de masuri de stopare a crizei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#faliment MF global, #pret actiuni, #faliment burse , #Bursa de Valori Internationala