Ordonanta de urgenta care da lovitura de gratie pietei de capital

Marti, 05 Mai 2015, ora 07:53
1778 citiri
Ordonanta de urgenta care da lovitura de gratie pietei de capital

In decembrie, Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta nr. 90/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 297/2004 privind piata de capital, cu intentia declarata de a armoniza legislatia pietei cu o serie de reglementari la nivel european.

Dar, pe langa transpunerea celor patru directive nominalizate in text, ordonanta reuseste si o performanta nedorita: o veritabila intoarcere in timp in ceea ce priveste drepturile actionarilor societatilor tranzactionate pe pietele reglementate.

Prin modificarile aduse unui singur articol, si anume articolul 240 care reglementeaza majorarea capitalului social, se inlatura aproape orice forma de protectie a actionarilor minoritari in fata utilizarii majorarii de capital ca metoda de diluare nejustificata a detinerilor acestora.

In aparenta, modificarile aduse articolului 240 sunt justificate pentru ca nu fac decat sa inlature conditiile de cvorum aberante impuse de acest articol pana la aparitia ordonanta de urgenta nr. ...citeste mai departe despre "Ordonanta de urgenta care da lovitura de gratie pietei de capital" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata capital legislatie, #drepturi actionari bursa , #Stiri Bursa