Petrol mai scump, burse si monede mai puternice in 2012. Revista presei de business

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 10:43
1842 citiri
Petrol mai scump, burse si monede mai puternice in 2012. Revista presei de business

Anul ce tocmai a inceput va veni cu noi maxime ale pretului petrolului si cresteri masive ale principalilor indici bursieri, iar banca italiana UniCredit este data ca exemplu negativ de restul bancilor europene.

Bursele asiatice au incheiat ziua de luni cu castiguri consistente, in timp ce euro si-a revenit pe baza intalnirii dintre oficialii german si francez de luni, iar Siemens ar putea sa isi rateze tintele anuale din cauza crizei globale.

Business24 a facut o selectie a subiectelor dezbatute in presa de business internationala.

Predictii in 2012: Bursele si petrolul vor atinge noi varfuri

Bursele si pretul petrolului va creste catre noi maxime in 2012, apreciaza Douglas Kass, economist al Seabreeze Partners Management. Acelasi analist a prezis cu corectitudine evolutia pretului la actiuni si obligatiuni, dar si al energiei electrice in 2011, scrie Bloomberg.

Siemens ar putea sa nu isi indeplineasca tintele pe 2011

Gigantul german, Siemens AG a sugerat ca tintele propuse pentru 2011 ar putea sa nu fie atinse din cauza fragilitatii sistemului financiar global. "Tintele noastre sunt foarte ambitioase. Nu a devenit mai usor sa le indeplinim de cand le-am anuntat si pana acum, dar problemele globale s-au adancit", a declarat Joe Kaesar, director financiar, citat de Wall Street Journal.

Bursele asiatice, pe verde

Bursele asiatice au incheiat ziua cu castiguri majore, in timp ce moneda euro s-a apreciat la inceputul zilei de marti. Cu toate acestea, grijile in legatura cu evolutia zonei euro ar putea afecta pietele in cursul zilei. Indicele MSCI pentru Asia Pacific a castigat 1,6 procente, in timp ce indicele Nikkei urcase cu 0,4 procente pana la inchiderea sedintei de tranzactionare. Asteptarile legate de pietele bursiere europene raman pozitive, relateaza Reuters.

UniCredit, data drept exemplu negativ

Exemplul prost dat de UniCredit SpA in cursul saptamanii trecute a impins alte banci europene sa se gandeasca de doua ori inainte de a pasi pe acelasi drum cu banca italiana.

Actiunile UniCredit au pierdut 45% din valoare si au fost scoase de la tranzactionare dupa ce banca a anuntat ca ofera un discount semnificativ pentru anumite titluri pentru atragerea a 7,5 miliarde euro, fonduri necesare grupului pentru respectarea noului prag impus de autoritatile europene, si anume o rata de adecvare a capitalului de 9 procente.

"Toate bancile vor incerca sa evite sa ia o astfel de masura. Declinul a fost pur si simplu uimitor. Nu transmite un semnal pozitiv", a declarat un economist, citat de Bloomberg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret petrol 2012, #evolutie burse 2012, #tinte 2011 siemens, #masuri UniCredit , #Pret actiuni