Pretul petrolului o ia la vale

Vineri, 06 Mai 2011, ora 23:19
1514 citiri
Pretul petrolului o ia la vale

Pretul petrolului Brent a coborat vineri cu peste doi dolari, la sub 109 dolari pe baril, continuand declinul abrupt, de peste 10%, inregistrat in ziua precedenta, dupa ce temerile legate de soliditatea redresarii economiei mondiale au determinat investitorii sa isi reduca plasamentele in marfuri, potrivit Mediafax. 

"Instinctul este de a lichida. Chiar daca esti un investitor de tip taur, trebuie sa ai buzunare adanci pentru a rezista", a declarat un trader din Singapore.

Cotatia petrolului Brent a scazut cu peste cinci dolari in prima parte a sedintei, dar a recuperat o parte din pierderi. La ora 11:45 GMT, era tranzactionat in scadere cu 2,1 dolari, la 108,7 dolari pe baril.

Declinul de joi a fost al doilea ca marime inregistrat vreodata intr-o singura zi, cotatia petrolului Brent coborand cu peste 10 dolari.

In timpul tranzactiilor, a scazut chiar cu 12 dolari, cea mai mare scadere zilnica din istorie. Comparativ cu sfarsitul saptamanii trecute, pretul petrolului s-a redus cu peste 15 dolari.

Cotatia petrolului destinat pietei americane a scazut cu 2,35 dolari, la 97,46 dolari pe baril, dupa un minim al sedintei de 95,25 dolari pe baril. 

#pret petrol, #investitor, #petrol , #Cotatii