Prima amenda din istoria burselor americane: NYSE, sanctionata cu 5 mil. de dolari

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 13:08
3557 citiri
Prima amenda din istoria burselor americane: NYSE, sanctionata cu 5 mil. de dolari

New York Stock Exchange (NYSE), bursa de la New York, este primul operator bursier sanctionat financiar de Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare.

Comisia a amendat cu cinci milioane de euro operatorul bursier pentru furnizarea de informatii in avans unora dintre clienti, arata Marketwatch.

Reprezentantii comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare, NYSE ar fi incalcat legea pentru o perioada mai mare de timp, chiar din 2008. De atunci ar fi trimis informatii preferentiala anumitor clienti, inaite ca datele sa fie disponibile pentru toti ceilalti clienti.

NYSE nu a contestat decizia comisiei americane si a acceptat sa plateasca sanctiunea financiara, in valoare de cinci milioane de dolari pentru inchiderea investigatiei.

Bursa de Valori din New York (New York Stock Exchange) este cea mai mare bursa de valori din lume. Operatorul bursier si-a inceput activitatea in secolul al XVIII-lea, cand a fost initial destinata pentru a servi la plata datoriilor de razboi ale guvernului nou-createlor State Unite ale Americii.

In prezent, alaturi de New York Stock Exchange in Statele Unite functioneaza alte sase burse de valori ( American, Boston, Cincinnati, Chicago, Pacific si Philadelphia Stock Exchange), precum si piata extrabursiera Nasdaq (OTC-Over The Counter Market) unde sunt tranzactionate actiunile companiilor care nu indeplinesc conditiile de listare impuse de burse.

NYSE, in cifre

- la NYSE sunt listate mai mult de 200 de miliarde de actiuni ale peste 3000 de societati emitente;

- capitalizarea bursiera totala este mai mare de 9 400 miliarde dolari, altfel spus egala cu 110% din produsul national brut al Statelor Unite;

- la NYSE sunt listate 300 de de companii internationale

- in fiecare zi se tranzactioneaza in medie 500 de milioane de actiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#bursa NYSE, #amenda bursa, #cea mai mare amenda, #bursa , #Tranzactii financiare