Vesti proaste pentru piata de capital: ING inchide operatiunile bursiere de la Bucuresti

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 07:26
2855 citiri
Vesti proaste pentru piata de capital: ING inchide operatiunile bursiere de la Bucuresti

ING Bank, al doilea intermediar de pe bursa, cu un rulaj de aproximativ 330 milioane de euro pe piata actiunilor, se retrage de pe piata de capital locala.

ING isi va inchide toate operatiunile de brokeraj si conexe (oferte publice, finantari corporative) la nivel mondial, relateaza B1 TV, care mentioneaza ca aceasta decizie care face parte din strategia de business adoptata la nivelul grupului.

"Pentru piata, nu este o veste buna deloc, pentru ca orice plecare a unui nume mare nu este un lucru bun", a declarat Razvan Pasol, director general Intercapital Invest, pentru Business24.

Brokerul spune ca numarul intermediarilor la Bursa a scazut foarte mult, in ultimii ani. In 2008 erau 76 de intermediari, iar acum numarul a coborat pana la 57. Pana la un punct, scaderea numarului este justificata, crede Razvan Pasol, pentru ca numarul de brokeri este prea mare.

"Operatiunile de brokeraj din Europa Centrala si de Est si din Rusia se inchid, cu exceptia Poloniei, unde avem o prezenta solida", a declarat Adrian Simpson, purtatorul de cuvant al ING Commercial Banking din Londra, pentru Bursa.ro.

Grupul ING va pastra operatiunile bursiere din Olanda, Belgia si Luxembourg, a mai precizat Adrian Simpson. Grupul a luat aceasta decizie pentru ca prefera sa diminueze cheltuielile si sa se concentreze pe operatiunile cheie, a explicat Simpson, pentru publicatia amintita.

ING Bank a intermediat, printre altele, listarea Fondului Proprietatea (FP), in consortiu cu Raiffeisen si BRD, in ianuarie 2011, si oferta de preluare a actiunilor Azomures (AZO), in luna iunie a acestui an.

#operatiuni bursiere ING, #ING piata de capital, #intermediere bursa ING , #Tranzactii financiare