Bursele din Europa au închis în scădere din cauza indicelui inflației din Statele Unite ale Americii

Vineri, 15 Martie 2024, ora 08:22
0 citiri
Bursele din Europa au închis în scădere din cauza indicelui inflației din Statele Unite ale Americii
Grafic acțiuni FOTO Pexels

Bursele europene au închis joi în scădere, deoarece investitorii au evaluat un indicator cheie al inflaţiei din SUA, pentru februarie, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,2%, reducând câştigurile prudente de dimineaţă.

Acţiunile companiilor din mass-media au încheiat sesiunea cu 0,7% mai sus, în timp de componenta sectorului minier a scăzut cu 1,4%.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,11%, CAC 40 al bursei franceze a urcat cu 0,29%, în timp ce FTSE 100, al bursei din Londra, a pierdut cu 0,37%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,29%, iar indicele IBEX al bursei din Madrid a scăzut cu 0,66%.

Indicele preţurilor de producţie din SUA, care măsoară inflaţia angro, a fost publicat înaintea sesiunii de tranzacţionare din SUA. Indicatorul a crescut cu 0,6%, peste prognoza de 0,3% de la Dow Jones şi o creştere de 0,3% în ianuarie.

Raportul PPI este ultimul set important de date economice care va fi publicat înainte de următoarea reuniune de politică monetară a Rezervei Federale din SUA, din 19-20 martie.

...citeste mai departe despre "Bursele din Europa au închis în scădere din cauza indicelui inflației din Statele Unite ale Americii" pe Ziare.com

#burse europene, #burse, #tranzactii, #scadere, #inflatie, #SUA , #Stiri Macroeconomie