Adrian Tănase (BVB) la Quarterly Report: ”Indicele BET se află la un maxim istoric”

Marti, 17 Octombrie 2023, ora 16:56
0 citiri
Adrian Tănase (BVB) la Quarterly Report: ”Indicele BET se află la un maxim istoric”
Adrian Tănase, CEO BVB FOTO Ziare.com

Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori București, a vorbit în cadrul Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB, despre listarea Hidroelectrica, planuri de viitor, dar și despre proiectul de Contraparte Centrală.

De asemenea, a răspuns la trei întrebări cheie privind timpul estimat pentru o nouă listare pe piața principală la BVB, dar și evoluția indicelui BET din 2023.

Cum apreciați evoluția indicelui BET din acest an comparativ cu ceea ce s-a întâmplat pe piețele internaționale?

Adrian Tănase: Indicii bursieri reflectă cumva evoluția sectoarelor care sunt pe respectiva bursă. Bursa de Valori București a evoluat bine, suntem în topul performerilor la nivel european și chiar la nivel mondial. Comparativ cu bursele mai dezvoltate, am avut o performanță foarte bună și cred că principala explicație vine din faptul că avem niște sectoare care au beneficiat de aceste vremuri cum ar fi sectorul energetic, avem niște sectoare mai puțin expuse la ceea ce se întâmplă acum și asta a generat și această performanță. Indicele BET se află la un maxim istoric, la această performanță a contribuit și listarea Hidroelectrica, o listare istorică pentru noi, poate cea mai mare la nivel european până acum și cu siguranță cea mai mare de la BVB. Această listare a atras ulterior interes și pentru alte companii listate și cred că asta a generat o performanță adițională.

Când vă așteptați să vedem o nouă listare pe piața principală la BVB?

Adrian Tănase: În mod sigur o nouă listare se poate întâmpla, nu am acum date și nici nu aș putea să vă spun chiar dacă le-aș avea, însă în mod cert putem avea listări și în următoarea perioadă. Multe listări vor veni în momentul în care condițiile macro se vor stabiliza și mă refer la o revenire la o rată a inflației normală și la normalizarea ratelor dobânzilor și în momentul acela sunt convins că vom avea mult mai multe listări și pe partea de equity și pe partea de obligațiuni.

Ce impact credeți că va avea introducerea produselor derivate pentru clienții de retail?

Adrian Tănase: Un impact semnificativ din punct de vedere al lichidității și pieței și din punct de vedere al strategiilor pe care le pot implementa și pe care probabil foarte mulți dintre ei și le doresc și din păcate pe care deocamdată le regăsesc doar pe platformele de tranzacționare externe. Sunt convins că vom fi o piață mult mai atractivă pentru foarte mulți investitori pe BVB.

Quarterly Report, evenimentul #1 pentru companii la BVB, marca Ziare.com, alături de partenerul principal TradeVille, care a avut loc miercuri, 4 octombrie, a fost peste așteptări, fiind vândute toate biletele disponibile. Peste 100 de persoane au participat fizic la conferința ținută la One Tower, iar aproximativ 130.000 de oameni au urmărit online.

...citeste mai departe despre "Adrian Tănase (BVB) la Quarterly Report: ”Indicele BET se află la un maxim istoric”" pe Ziare.com

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
#BVB, #Adrian Tanase director Bursa, #bursa, #quarterly report , #Stiri Bursa