Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Carti > Carte business
A   A   A

Carte de business: Citeste Musai list si invata sa te organizezi

Carte de business: Citeste Musai list si invata sa te organizezi
Foto: litculture.tumblr.com
O carte despre ce inseamna organizarea timpului ar putea fi o lectura utila, in acest weekend, dar si pentru alte momente in care ai cateva ore libere la dispozitie.
Business24 iti recomanda Musai List, scrisa de Octavian Pantis, o carte imparita in trei parti: "Ce vrei", "Cum muncesti" si "Esti mai mult decat munca ta".

Daca primele doua parti vin cu o abordare mai dura, ultima parte este mai mult o reflexie asupra a ceea ce inseamna "timp de viata". Autorul iti da sfaturi cu privire la sanatate, familie, locuinta, prieteni, comunitate, pasiuni si biserica.

"Time Management inseamna sa fii organizat, sa fii in controlul sarcinilor tale si sa nu fii ca o marioneta ale carei miscari sunt dictate tot timpul de altii. Dar, dincolo de toate acestea, Time Management inseamna sa te poti bucura de fiecare zi, sa traiesi in prezent fiecare experienta, nefiind ingrijorat fata de diferitele situatii pe care viitorul ti le-ar putea aduce in fata. Pana la urma, la ce bun sa castigi timp aplicand tot soiul de reguli, daca nu te poti bucura de el?", scrie Pantis in cartea sa.

Tot el defineste si succesul raportat la managementul timpului: "sa poti sa ajungi sa schimbi unitatea de masura, sa te gandesti nu la cat timp ai castigat, ci la beneficiile pe care acest timp suplimentar i le aduce: copiii cu care ai o relatie buna, o forma fizica de admirat, o impresionanta serie de carti citita in ultimul an, niste lucruri mai bune in comunitate obtinute prin efortul tau si, chiar mai mult decat atat, un sentiment de calm cu privire la viitor", spune acesta.

"Iti recomand calduros sa te ocupi doar de acele subiecte ale lumii din jurul tau care indeplinesc simultan doua conditii. Pe de o parte, sunt fapte sau fenomene care te afecteaza in mod direct, iar pe de alta parte, pot fi influentate de tine. Simplifica-ti viata si foloseste frecvent acest filtru", mai scrie Pantis.

Autorul iti da si cateva exemple concrete: el vorbeste de planurile tale de a merge, stricate de stirea ca in weekend vremea nu va fi favorabila. "In regula, decide sa faci altceva in weekend si treci mai departe, nu te ingrijora", spune acesta.

El te sfatuieste sa-ti protejezi timpul si nervii si sa te obisnuiesti cu gandul ca incertitudinile sunt peste tot. Mai important, insa, este sa te concentrezi asupra celor dragi si sa iti creezi cativa stalpi de sprijin, fie ei parte din familie ori din prieteni.

Daca ti-a placut aceasta carte, trebuie sa stii ca o poti comanda si online de pe site-ul Elefant.ro.
Facebook ShareTweet
 Sambata, 26 Octombrie 2013, ora 00:00
 Autor:  Daniela Radulescu

 Articol citit de 4446 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor