Carte de business: Esti in cautarea elegantei?

Sambata, 09 Martie 2013, ora 00:00
3164 citiri
Carte de business: Esti in cautarea elegantei?
Foto: muypymes.com

Fiecare miscare pe care o faci trebuie sa emane eleganta, fie ca e vorba de tinuta ta, despre modul in care rezolvi o problema sau chiar si o strategie in afaceri. Dar stii ce inseamna sa fii elegant si ce presupune asta?

Eleganta inseamna seductie, eliminare si simetrie, scrie autorul Matthew E. May, in cartea sa "In cautarea elegantei", pe care Business24 ti-o recomanda ca lectura savuroasa, in acest weekend.

Eleganta atinge apogeul atunci cand obtii un impact maxim cu un minim de efort, se arata in aceasta carte, unde vei gasi toate argumentele pentru care "ceea ce nu exista" devine mai important decat "ceea ce exista".

Asadar, in aceasta carte vei gasi un nou tip de gandire: gandirea eleganta, in opozitie cu gandirea pozitiva. Potrivit autorului, in acest tip de gandire trebuie sa pui accent pe ceea ce nu se poate face si ce nu exista.

Revenind la caracterisiticile elegantei, o solutie eleganta trebuie sa ii si seduca pe ceilalti, sa le atraga atentia si sa le capteze interesul. Un exemplu oferit de autor este celebrul iPhone: un dispozitiv avangardist, fara tastatura, care a fascinat publicul si care a fost asteptat cu nerabdare accentuata de prezentarile de dinainte de lansare.

Mai departe, simetria este un element care ne atrage mereu, intrucat aduce un echilibru si ne face sa fim sensibili si receptivi la oricine o detine, scrie Libris.

Nu in ultimul rand, consecintele deciziilor tale trebuie sa fie eficiente pe termen lung, adica sa fie sustenabile, daca vrei ca solutiile tale sa fie solutii elegante.

Cartea se intoarce si la expresia "Less is more", subliniind faptul ca o solutie eleganta nu inseamna doar "mai multa energie" sau "mai multa ingeniozitate", ci implica si renuntarea la unele elemente.

Daca esti in cautarea elegantei si vrei mai multe exemple concrete despre ceea ce inseamna eleganta la diferite nivele, poti comanda cartea lui Matthew E. May de la Editura Nemira.

Foto: Nemira

#carte business, #in cautarea elegantei, #carte eleganta , #Carte business