Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Carti > Carte business
A   A   A

Carte de business: Richard Branson, despre capitalismul viitorului

Carte de business: Richard Branson, despre capitalismul viitorului
Foto: review.ehl.lu.se
Richard Branson vorbeste despre o noua abordare catre care toate companiile trebuie sa se indrepte, fortate de imprejurari, dar si de solicitarile oamenilor din intreaga lume.
Era social media face ca lucrurile sa capete o transparenta tot mai mare, iar interesul fata de oameni va trebui sa primeze pentru tine, mai mult decat profitul pe termen scurt.

Business24 iti recomanda in acest weekend cartea "Afacerile, pentru oameni. Screw business as usual" scrisa de Richard Branson, un antreprenor excentric, dar cu idei care s-au dovedit a fi extrem de profitabile, in timp.

"In ultimele decenii, profitul a fost catalizatorul pentru antreprenori si afaceri, in general. Asta a insemnat ca interesul fata de oameni s-a aflat la sfarsitul listei de prioritati.

Intr-un mod foarte trist, a existat o intelegere mutuala, intrucat in capitalismul clasic succesul se masura in castigul actionarilor, nu al comunitatii sau la mediului in care opereaza", a declarat Richard Branson, intr-un interviu acordat Forbes, imediat dupa lansarea cartii "Afacerile, pentru oameni. Screw business as usual".

"Acum ca ne-am indreptat catre o noua era a transparentei, alimentata de social media, oamenii din intreaga lume cer ca afacerile sa se reinventeze si sa devina o forta benefica pentru omenire.

Antreprenorii si afacerile care vor inflori sunt acelea care se vor adapta la noua generatie de oameni si care se vor asigura ca aduc beneficii tuturor actionarilor, printre care se numara, mai nou, si natura", completeaza acesta.

"De-a lungul anilor am inceput afacere dupa afacere si am crezut ca viata nu are cum sa fie mai buna decat atat. In timp ce scriam aceasta carte, insa, mi-am dat seama ca ne pregatim pentru cea mai mare provocare si oportunitate, in acelasi timp. din viata noastra. Avem ocazia de a schimba total abordarea fata de provocarile cu care ne confruntam, punand-o intr-o lumina antreprenoriala total diferita", mai scrie Richard Branson pe Virgin.com.

In cartea "Afacerile, pentru oameni. Screw business as usual", autorul iti ofera o viziune total diferita asupra viitorului si iti arata ca este momentul sa iti schimbi perceptia despre capitalism si sa nu mai analizezi totul din unghiul profitului, ci si perspectiva viitorului omenirii, a comunitatii si a naturii.

In interviul acordat publicatiei Forbes, omul de afaceri vorbeste despre "Capitalism 24902", ca o noua abordare de business prin care grija fata de oameni se afla la baza fiecarei strategii de afaceri din intreaga lume - ce are "circumferinta de 24.902 de mile".

"Capitalismul si-a pierdit reperele, concentrandu-se pe ideea de profit pe termen scurt, insa cred ca poate si trebuie sa fie o forta pozitiva in lume, fie ca intelegem prin asta crearea de joburi sau responsabilitatea pentru societate sau mediu. (...) Iau noastere noi forme de afaceri (...)", sustine Richard Branson.

Daca ti-am starnit curiozitatea, poti comanda online cartea "Afacerile, pentru oameni. Screw business as usual" de pe portalul Elefant, Publica sau BuyBooks, tradusa de Dan Balanescu, la un pret de 46,55 de lei sau 49 de lei.

O.D.
Facebook ShareTweet
 Sambata, 20 Iulie 2013, ora 00:00

 Articol citit de 2665 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor