Femeile cu studii superioare, cele mai fidele cumparatoare de carte din Romania

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 13:30
1678 citiri
Femeile cu studii superioare, cele mai fidele cumparatoare de carte din Romania

Aproape o treime dintre romanii cumparatori de carte au varste cuprinse intre 25 si 34 de ani, majoritatea fiind femei cu studii superioare, releva un studiu de specialitate intocmit de okian.ro, una dintre cele mai mari librarii online de carte in limba engleza din Romania.

Conform sursei citate, din totalul celor care cumpara carti, 30% fac parte din segmentul de varsta 25-34 de ani, au studii superioare, venituri peste medie si sunt, in marea lor majoritate, femei. De altfel, acestea sunt dispuse sa cheltuie circa 100 de lei pe titlurile preferate.

Totodata, tinerii cu varste intre 18 si 24 ani reprezinta o alta categorie amatoare de carte, in cea mai mare parte de literatura de fictiune, dar si carti de business sau dezvoltare personala.

In cazul okian.ro, comanda medie de carte se ridica la aproximativ 110 lei, fiind usor mai mare in a doua parte a anului, perioada noiembrie - decembrie, cu ocazia sarbatorilor de iarna si a evenimentelor de e-commerce, precum Black Friday.

Cea mai mare comanda de carte online Okian din 2013 s-a ridicat la 3.900 lei si a constat in mai multe titluri de specialitate din domeniul picturii in ulei.

Okian realizeaza comert cu carte straina si romaneasca de peste 15 ani, fiind unul dintre principalii comercianti de carte din Romania, reprezentant al celui mai mare grup educational din lume, Pearson Education.

#librarii online, #cumparaturi online carti, #carti Romania , #Carti Romania