Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Carti > Carte business
A   A   A

Fii eleganta, la masa: Ghidul pentru doamne, la pranzul de afaceri

Fii eleganta, la masa: Ghidul pentru doamne, la pranzul de afaceri
Foto: royalexchange.com
Bunele maniere la masa se aplica in egala masura pentru doamne, cat si pentru domni. Stii ce trebuie sa faci in momentul in care un domn se ridica, atunci cand te apropii de masa? Dar in cazul in care domnii de la masa nu iti trag scaunul pentru a te aseza?
Business24 iti recomanda cartea A Lady At The Table (n.r O lady la masa), scrisa de Sheryl Shade, Bryan Curtis si John Bridges, din care vei afla ce trebuie sa faci cand un domn comanda pentru tine mancarea, la masa, sau cum sa platesti nota elegant, cand tu ai invitat un domn, partener de afaceri, la masa.

Cartea incepe cu 37 de lucruri pe care orice doamna ar trebui sa le cunoasca inainte de a participa la o masa. In primul capitol autorii fac o incursiune in fiecare fel de mancare, exemplificand modurile de utilizare pentru fiecare tacam in parte.

Apoi cartea continua cu "manevre" pentru care ai nevoie de aptitudini deosebite, atunci cand servesti masa, dar si cu sfaturi despre cum trebuie sa se comporte o doamna la o cina acasa.

Mai apoi, vei citi despre cum trebuie sa te comporti la o cina la restaurant, in prezenta mai multor persoane.

Cel mai interesant capitol, poate, este "The Job of Eating" (n.r locul de munca in care a manca este o datorie). Aici vei citi despre ce trebuie sa faci, atunci cand job-ul tau presupune nenumarate cine si intalniri de tipul "business lunch". De la modul in care mananci, pana la cantitatea pe care o servesti, trebuie sa fii atenta la fiecare detaliu.

Desigur, vei citi despre cum trebuie sa servesti mancarea la petrecerile de cocteil dar si la cele cu "bufet suedez".

Nu in ultimul rand, trebuie sa fii mereu pregatita sa te confrunti cu situatii limita si sa ai reactia potrivita la momentul potrivit. Cand cineva se ineaca, spre exemplu, este singurul moment in care unei doamne ii este permis sa strige - dupa ajutor. Cu aceasta ocazie trebuie sa ii intrebe pe cei din jur daca stiu manevra Hemilch, si, in cazul in care nimeni nu se pricepe, sa sune la 112.

Acestea sunt doar cateva dintre informatiile pe care aceasta carte ti le ofera, iar daca vrei sa le citesti pe toate, poti cumpara cartea "O lady la masa" de la editura Nemira, sau varianta in limba engleza "A Lady At The Table", online, de pe Amazon.
Facebook ShareTweet
 Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 00:00
 Autor:  Daniela Radulescu

 Articol citit de 2878 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor