Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Carti > Stiri Carti
A   A   A

In Spania a inceput Noaptea alba a scriitoarelor din Romania

In Spania a inceput Noaptea alba a scriitoarelor din Romania
Noaptea alba a scriitoarelor din Romania a inceput la Granada in ultimele ore ale zilei de miercuri, in semn de trecere intre incheierea celui de-al treilea Simpozion al predarii limbii romane ca limba straina si inaugurarea Congresului international denumit "Corpuri de femei: Imagine si timp, o istorie interdisciplinara a privirii", ce se desfasoara joi si vineri in orasul andaluz.
Noaptea alba a scriitoarelor din Romania a debutat cu insemnarile Ruxandrei Cesereanu, care a vorbit "De la poezie la post poezie. De la Angela Marinescu la Angela Marcovici" si a continuat cu lecturi din scrierile unor poete romance, traduse in spaniola. Traducerile au fost citite de studentii cercului de traducere de la Universitatea din Granada, coordonati de Oana Ursache, lector de limba romana.

In prezenta mai multor editori spanioli, noaptea alba a continuat cu prezentarile sau lansarile mai multor volume de traduceri. Dintre acestea, antologia "Corpuri de femei. 16 poete din Romania", inca in pregatire, prezinta o selectie de poezii ale unor autoare romance si traducerile lor in spaniola.
In plus, a fost prezentat si proaspat tiparitul volum de poezii al Letitiei Ilea, traduse in spaniola de Xavier Montoliu, iar cu aceeasi ocazie s-a vorbit si despre traducerea volumului "Lizoanca" al Doinei Rusti.

Noaptea alba a scriitoarelor din Romania a fost conceputa, potrivit organizatoarei celor doua congrese, lectorul Oana Ursache, de la Universitatea din Granada, pentru a face o trecere deosebita intre cele doua intalniri gazduite de-a lungul saptamanii la Universitatea din Granada. Astfel, daca la Simpozionul legat de predarea limbii romane s-au intalnit lectori si profesori de limba romana, congresul despre "Corpuri de femei" este unul interdisciplinar, care, organizat pentru prima data in Spania, s-a bucurat de mult succes, cu participari ale unor specialisti din toata lumea.

Corpul femeii cunoaste de-a lungul vietii o infinitate de schimbari, nu numai biologice si fizice, ci si filosofice si artistice. Este, de fapt, o revolutie - cercetata si studiata de o multime de specialisti care se vor aduna la Granada in zilele de 26 si 27 iunie, se arata in motivatia organizarii Congresului.
Facebook ShareTweet
 Joi, 26 Iunie 2014, ora 10:44

 Articol citit de 3040 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor