Pascal Bruckner isi lanseaza la Bucuresti romanul autobiografic "Fiul cel bun"

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 14:57
1591 citiri
Pascal Bruckner isi lanseaza la Bucuresti romanul autobiografic "Fiul cel bun"

Scriitorul francez Pascal Bruckner se intalneste cu cititorii din Romania joi, de la ora 18.30, la Libraria Carturesti - Verona din Capitala, unde isi va lansa volumul autobiografic "Fiul cel bun", aparut recent la Editura Trei.

Alaturi de Pascal Bruckner, la eveniment se vor afla scriitoarea Svetlana Carstean si Magdalena Marculescu, director editorial Trei, informeaza Teodora Ivan, PR Manager - Grupul Editorial Trei, intr-un comunicat.

Potrivit cotidianului "Le Figaro", "'Fiul cel bun' este un adevarat 'roman al originilor', in care Pascal Bruckner relateaza aventura sa personala si intelectuala, oferindu-ne totodata cheia intregii sale opere".

"De la albul pur al zapezii din primele pagini si pana la imprejurarile sordide in care tatal sau isi va da sfarsitul, de la violenta cuvintelor sale pana la furia amestecata cu dragoste a fiului pentru tata, regasim aici spectacolul cruzimii in toata virulenta sa. Actorul principal e un nazist patetic, un ecologist fanatic, un capcaun coleric, langa care Pascal va ramane, intotdeauna, fiul cel bun. Fiindca, dincolo de dispret si de furie, acest roman este o marturisire despre o iubire imposibila, un monument inchinat fricii si iertarii", noteaza cronicarul de la "Le Figaro".

Nascut la Paris in 1948, Pascal Bruckner este romancier si eseist.

#scriitor francez, #Pascal Bruckner, #roman autobiografic Pascal Bruckner , #Scriitori