Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Carti > Stiri Carti
A   A   A

Premiera pentru cultura romana: Trei scrisori in original adresate de Noica lui Cioran

Premiera pentru cultura romana: Trei scrisori in original adresate de Noica lui Cioran
Foto: Arturo Espinosa
Trei scrisori in original, adresate in anii 1933-1934 de Constantin Noica lui Emil Cioran, vor fi prezentate publicului, in premiera, sambata, in cadrul unei expozitii ce va avea loc la Biblioteca Judeteana "Astra" din Sibiu, cu ocazia manifestarii "Zilele Emil Cioran".
Aceste scrisori, care arata prietenia dintre Noica si Cioran, fac parte dintr-un numar de 600 de manuscrise donate bibliotecii sibiene de fratele lui Emil Cioran, Aurel. Scrisorile sunt pastrate la Biblioteca Judeteana "Astra", la "Colectii speciale", a precizat directorul bibliotecii, Silviu Bors.
In prima scrisoare, datata 3 iunie 1933, Noica ii scrie lui Cioran, de la Bucuresti, marturisindu-i ca este surprins de faptul ca singuratatea acestuia "nu mai este perfecta".

"Draga Cioran, faptul ca singuratatea ta nu mai este perfecta ma surprinde putin. Nu ma asteptam sa crezi si tu atat de repede in acest 'loc comun'. Dar nu trebuie sa te superi de ceea ce-ti spun. Stii bine, mai intai, ca eu nu mai sunt de ...citeste mai departe despre "Premiera pentru cultura romana: Trei scrisori in original adresate de Noica lui Cioran" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 11:52

 Articol citit de 7558 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor