Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Carti > Targ de carte
A   A   A

Salonul International de Carte Bookfest, la a VII-a editie

Salonul International de Carte Bookfest, la a VII-a editie
Cea de a VII-a editie a Salonului International de Carte Bookfest 2012, care va reuni nu mai putin de 300 de evenimente, se va desfasura, in perioada 30 mai - 3 iunie, in Complexul Expozitional Romexpo, anunta organizatorii.
Evenimentul este organizat de Asociatia Editorilor din Romania (AER) sub egida Federatiei Editorilor din Romania (FER), in colaborare cu Ambasada Frantei la Bucuresti si Institutul Francez, targul fiind co-finantat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National (MCPN) si sustinut de Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Un adevarat maraton cultural, Bookfest va reuni, intr-un spatiu ce depaseste 4.000 metri patrati, edituri, distribuitori de carte, tipografii si companii partenere, incluzand lansari de carte, sesiuni de lectura si intalniri cu personalitati ale lumii literare romanesti si internationale, concerte, proiectii cinematografice, reprezentatii de teatru pentru copii si cursuri de limba franceza.

Respectand traditia creata prin invitarea unei tari la fiecare editie, Bookfest se bucura in 2012 de participarea Frantei ca oaspete de onoare, standul tarii invitate urmand a fi amenajat in pavilionul C3, aici fiind programate evenimentele anuntate de Ambasada Republicii Frantei si Institutul Francez.

Iubitorii cartii care vor veni la Bookfest pe 30 si 31 mai ii vor putea intalni la evenimentele de lansare pe Horia-Roman Patapievici si Mircea Cartarescu. In urmatoarele zile, vor avea ocazia de a-i revedea si asculta pe Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu si Lucian Boia, la prezentarile volumelor pe care cunoscutii autori le vor lansa in cadrul programului Bookfest.

Personaliati din domeniul literar care vor fi prezente la Bookfest

Din partea tarii invitate si-au confirmat prezenta la intalnirea cu vizitatorii Bookfest 2012 producatorul si moderatorul de emisiuni culturale Bernard Pivot, autorii Michel Houellebecq, Nedim Gursel, Sylvie Germain, Yasmina Khadra si Yann Apperry, editorul Jean Mattern (responsabilul cu literatura straina al Editurii Gallimard) si academicianul Dominique Fernandez (autorul volumului "Rapsodia romana").

Scriitoarea Sylvie Germain va veni pe 31 mai in fata publicului pentru o sesiune de intrebari si raspunsuri, iar Bernard Pivot ii va provoca pe vizitatorii standului international la un test de scriere dupa dictare in limba franceza.

Tot pe 31 mai, Bernard Pivot va fi prezent la o degustare de vinuri romanesti, ocazie cu care isi va prezenta volumul "Dictionnaire amoureux du vin", iar pe 2 iunie va intra intr-un dialog cu Luiza Vasiliu (Dilema Veche) si Horia-Roman Patapievici.

Vineri, 1 iunie, si sambata, 2 iunie, publicul Bookfest va avea intalnire la standul Frantei cu scriitorul Michel Houellebecq. Cunoscutul autor al "Particulelor elementare" va fi prezent in fata vizitatorilor pentru o discutie moderata de Mihaela Dedeoglu (RFI Romania) si Matei Martin (Dilema Veche) si va participa la o sesiune de intrebari si raspunsuri, urmata de o sesiune de autografe.

In seara zilei de 30 mai, Bookfest se va muta pentru cateva ore la sediul Fundatiei Lowendal din Piata Gh. Cantacuzino nr. 1, unde va avea loc "Noaptea literaturii europene", proiect coordonat la Bucuresti de Institutul Cultural Roman.

In pavilionul C3, cartea se va intalni in fiecare zi cu filmul de arta, prin formula "Cinema dupa carte", Bookfest lansand anul acesta vizitatorilor invitatia de a viziona, gratuit, pelicule cinematografice avand la baza scenarii adaptate dupa opere ale unor cunoscuti autori francezi, printre productiile anuntate aflandu-se si filmul realizat dupa volumul "Particulele elementare" al lui Michel Houellebecq.

Conexiunea dintre literatura si film va fi si tema dezbaterii pe care revista Observator Cultural o va organiza pe 31 mai, in seria de evenimente Formula 3, in aceeasi zi AER urmand sa aduca in centrul atentiei statutul editorului de carte in Romania si in Europa, intr-un eveniment la care sunt invitati reprezentanti ai unor edituri din Romania, Polonia si Franta.
Facebook ShareTweet
 Marti, 22 Mai 2012, ora 12:39

 Articol citit de 1685 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor