Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Carti > Scriitori
A   A   A

Scriitoarea catalana Care Santos, in dialog cu Mircea Cartarescu, la Institutul Cervantes

Scriitoarea catalana Care Santos, in dialog cu Mircea Cartarescu, la Institutul Cervantes
Mircea Cartarescu va dialoga cu autoarea romanului "Incaperi ferecate", scriitoarea catalana Care Santos, miercuri, la Institutul Cervantes din Capitala.
Scriitoarea catalana Care Santos se va afla in Bucuresti pe 18 si 19 martie, la invitatia Institutului Cervantes si a editurii Humanitas Fiction, conform Mediafax.

Desemnata de curand castigatoare a celei mai importante distinctii literare catalane, Premi de las Lletres Catalanes Ramon Llull, Care Santos propune publicului roman, in traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari, cel mai cunoscut roman al sau, "Incaperi ferecate", aparut la editura Humanitas Fiction, in colectia "Raftul Denisei", coordonata de Denisa Comanescu.

"Incaperi ferecate" va fi lansat la Humanitas Cismigiu marti, la ora 19.00

Astfel, libraria Humanitas de la Cismigiu va gazdui marti, de la ora 19.00, lansarea volumului "Incaperi ferecate", un roman cu o spectaculoasa cariera internationala, tradus in peste 15 limbi straine in mai putin de doi ani. Alaturi de Care Santos, la eveniment vor participa Mircea Cartarescu, Simona Kessler, Marin Malaicu-Hondrari, Andreea Rasuceanu si Denisa Comanescu.

De asemenea, Institutul Cervantes va fi gazda conferintei "Care Santos in dialog cu Mircea Cartarescu", cu tema "Memorie si literatura", miercuri, de la ora 19.00.

Amintind de "Umbra vantului", de Carlos Ruiz Zafon, si de "Orasul minunilor", al lui Eduardo Mendoza, acest roman ingenios dovedeste ca scriitoarea catalana Care Santos a dat o lovitura indrazneata pariind pe Barcelona istorica. O galerie de tablouri misterioase, in care poate fi citita istoria intunecata a unei celebre familii din Barcelona. O serie de povesti de dragoste si razbunare ale caror ecouri nu se sting nici peste secole. O tanara si ambitioasa mostenitoare care alege sa dezgroape trecutul si sa-i desluseasca enigmele, indiferent de consecinte. Ipostaze in timp ale orasului, dar mai cu seama cea a Barcelonei anilor '30, surprinsa in plina glorie modernista.

Care Sanros s-a nascut in 1970, in orasul Mataro din apropierea Barcelonei. A scris de la varsta de 8 ani, castigand prima competitie literara la 14 ani. A studiat mai intai dreptul, urmand traditia familiei, iar apoi filologia la Universitatea Autonoma din Barcelona. Si-a inceput cariera jurnalistica la Diari de Barcelona, lucrand ulterior in redactiile cotidienelor ABC si El Mundo. A debutat in 1995, cu volumul "Cuentos citricos". Este autoarea a opt romane, sase volume de proza scurta, doua volume de poezii, precum si a numeroase carti pentru copii si adolescenti, pentru care a primit o serie de premii importante: Ciudad de Alcala, Ana Maria Matute, Alfonso de Cossio, Gran Angular, Edebe. Printre volumele publicate de Care Santos se numara "Intemperie" (1996, povestiri), "Aprender a huir" (2002, roman), "El dueno de las sombras" (2006, roman), "La muerte de Venus" (2007, roman), "Los que rugen" (2009, povestiri). "Incaperi ferecate" ("Habitaciones cerradas") a aparut in 2011.

In prezent, Care Santos este critic literar la suplimentul El Cultural al ziarului El Mundo si coordoneaza site-ul dedicat literaturii spaniole La Tormenta en un Vaso. Este fondatoarea Asociatiei Tinerilor Scriitori Spanioli, a carei presedinta a fost timp de opt ani. La editura Humanitas Fiction urmeaza sa apara romanul lui Care Santos lansat in Spania in 2013, "Aerul pe care il respiri" ("El aire que respiras"). Penduland intre Barcelona din secolele trecute si cea din prezent, romanul istoric, de moravuri, de arheologie literara, de urbanistica si politica, de aventuri si de iubire, colcaie de personaje reale si fictive si este, de fapt, un omagiu adus cartilor, librarilor, anticarilor si cititorilor impatimiti.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 14 Martie 2014, ora 11:42

 Articol citit de 1899 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor