Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Carti > Targ de carte
A   A   A

Targul Gaudeamus 2013: Cand isi deschide portile cel mai important eveniment dedicat cartii

Targul Gaudeamus 2013: Cand isi deschide portile cel mai important eveniment dedicat cartii
Editia 2013 a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura va avea loc in perioada 20 - 24 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti, si se va desfasura sub semnul a doua numere "rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio Romania si 20 de editii ale Targului.
Potrivit organizatorilor, deschiderea oficiala a editiei va avea loc pe 20 noiembrie, la ora 12.00. Invitatul de onoare al Targului International Gaudeamus este in acest an grupul Tarilor nordice reprezentat de Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia, tari carora le-a revenit si misiunea de a desemna presedintele de onoare al editiei: Anders Bengtcen, ambasadorul Suediei la Bucuresti.

Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura este de foarte multi ani un reper, atat pentru specialistii din bransa, cat si pentru publicul larg.

Cel mai important si mai longeviv eveniment expozitional dedicat cartii, din Romania, Gaudeamus are un loc bine definit in calendarul cultural si in constiinta publicului, dovada stand cei peste 100.000 de vizitatori care ii trec pragul in fiecare an.

Organizat de Radio Romania din 1994, Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura este un eveniment cultural specializat in expozitia de carte, fiind singurul targ de carte din lume initiat si organizat de un post public de radio.

Targul se desfasoara anual in Pavilionul Central Romexpo, reunind, intr-un spatiu expozitional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri romanesti si straine, tipografii, institutii de invatamant, centre si institute culturale, institutii mass-media, agentii de difuzare de carte, firme multimedia, agentii literare, organizatii non-guvernamentale cu profil cultural si educational, asociatii profesionale, librarii si biblioteci.

In toamna fiecarui an, Targul International Gaudeamus devine centrul pietei editoriale si al vietii culturale din Romania. Deopotriva expozitie de carte si cafenea literara, Targul propune un maraton de peste 600 de evenimente culturale la fiecare editie, intr-o atmosfera prietenoasa si destinsa a intalnirii cu lumea vie a culturii tiparite.

Targul isi deschide anual portile expozantilor si vizitatorilor din strainatate, oferind cadrul ideal de intalnire intre personalitatile straine invitate la Targ si public, dar si intre specialistii din industria cartii, autori, editori, traducatori, ilustratori de carte, agenti si critici literari.

Targul de carte va putea fi vizitat de miercuri pana vineri, intre orele 11.00 si 20.00, iar sambata si duminica, intre orele 10.00 si 20.00. Accesul publicului in incinta se va face pe baza biletelor de intrare, in valoare de 5 lei, a abonamentelor valabile pe toata perioada manifestarii (10 lei) sau gratuit, pentru copii cu varste sub 7 ani, elevi, studenti, cadre didactice, profesionisti din aria editorial-educationala, jurnalisti, pensionari, persoane cu dizabilitati.
Facebook ShareTweet
 Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 14:17

 Articol citit de 2473 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor