4 lucruri pentru care merită să economisești

Joi, 30 Martie 2023, ora 19:56
211 citiri
4 lucruri pentru care merită să economisești
FOTO: shutterstock.com

Gestionarea eficientă a veniturilor te poate ajuta să îți îndeplinești anumite obiective care necesită un buget generos. De aceea, este important să economisești, indiferent de nivelul veniturilor tale lunare.

Descoperă 4 lucruri pentru care merită să economisești și cum poți face asta!

1. Achiziția unei proprietăți

A ajunge proprietarul unui imobil este unul dintre cele mai populare obiective în rândul adulților, însă acest lucru necesită un buget generos și, în funcție de venit, mai mult sau mai puțin timp de economisire. Astfel, indiferent că dorești să achiziționezi imobilul cash sau cu ajutorul unui credit bancar, trebuie să te asiguri că ai la dispoziție bugetul necesar.

Costurile pot să difere în funcție de orașul și zona în care dorești să locuiești, de tipul de locuință pe care îl alegi și de dimensiunea locuinței. De exemplu, dacă te gândești la apartamente de lux Sector 2, acestea pot avea prețuri mai ridicate decât apartamentele de mici dimensiuni sau garsonierele, însă stilul de viață modern pe care o să-l trăiești într-un astfel de apartament și beneficiile care vin odată cu poziționarea lui într-o dezvoltare rezidențială cu siguranță merită investiția.

2. Constituirea unui fond de urgență

Chiar dacă veniturile tale lunare sunt destul de mari și locul de muncă este unul stabil, pentru a crește siguranța financiară în viitor poate fi o idee bună să constitui un fond de urgență pentru cheltuieli sau evenimente neprevăzute. De obicei, pentru o siguranță financiară sporită, fondul de urgență ar trebui să aibă valoarea a 6 salarii lunare.

Bineînțeles, constituirea fondului de urgență se poate face pe o perioadă de timp îndelungată, astfel încât să nu fii nevoit să îți modifici stilul de viață pentru a economisi.

O idee bună, care te poate ajuta în acest context, este deschiderea unui depozit la termen, în care să depozitezi o anumită sumă de bani pe care ai reușit să o economisești. În funcție de termenul scadent pentru care optezi, instituția financiară pe care o alegi pentru deschiderea depozitului îți oferă o dobândă care va crește, în timp, suma economisită.

3. Investiții în imobiliare

Investițiile în imobiliare reprezintă una dintre cele mai sigure surse pasive de venit pe termen lung, deoarece valoarea imobilelor tinde să se aprecieze în timp și cererea în ceea ce privește chiriile va continua să existe.

De aceea, una dintre opțiuni ar putea să fie cumpărarea unui apartament cu scopul de a-l închiria. Chiar dacă achiziționezi apartamentul cu un credit, chiria pe care o primești ar putea să achite integral rata pe care trebuie să o plătești la bancă. Astfel, în timp, vei ajunge proprietarul apartamentului fără vreo obligație de plată și vei obține profit din chirii.

4. Educație și dezvoltare personală

Nici investițiile în educația și dezvoltarea ta nu ar trebui să fie neglijate. Acestea te pot ajuta să avansezi în carieră, să creezi conexiuni cu oameni de succes și să identifici noi oportunități profitabile din punct de vedere financiar.

Iată 3 metode prin care poți să investești în dezvoltarea ta:

  • participă la cursuri și workshop-uri în care se dezvoltă subiecte de interes pentru tine;
  • citește cărți de specialitate;
  • lucrează cu un mentor – alege o persoană de succes pe care o admiri și care îți poate fi mentor și cere-i sfaturi și ajutor, pentru a-ți atinge obiectivele.

Indiferent că vorbim despre achiziția unei proprietăți, constituirea unui fond de urgență, investiția în imobiliare sau în educație și dezvoltare, toate reprezintă fapte care te ajută să te bucuri de un stil de viață modern și de un viitor sigur.

#economii, #imobiliare, #imobiliare Romania , #Stiri Casa