Acoperisul casei, elementul extrem de important al oricarei constructii

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 14:03
1773 citiri
Acoperisul casei, elementul extrem de important al oricarei constructii

(P) Toata lumea viseaza sa isi construiasca o casa pe pamant. Este modul prin care ai libertatea sa iti compartimentezi cum vrei spatiul in care locuiesti, in care poti sa iti alegi zona in care vei locui si in care ai o multime de libertate.

Evident, exista si o multime de probleme atunci cand construiesti o casa. Trebuie sa tii cont de pozitia ei, trebuie sa tii cont de utilitatile care sunt in apropiere, trebuie sa tii cont de spatiul pe care il ai la dispozitie, scoli, gradinite etc.

Poate cel mai important lucru de care tii cont insa, este modul in care casa este structurata si modul in care alegi tipul de acoperis.

Indiferent ca alegi o casa din beton, lemn sau caramida, trebuie sa te asiguri ca ai un acoperis casa de foarte buna calitate, care sa iti poata oferi protectie impotriva intemperiilor, sa asigure confort termic si de ce nu, confort fonic.

Problema este ca sunt o multime de variante si de modele de acoperisuri, care mai de care mai interesante. Este greu sa alegi cea mai buna varianta. De regula, alegerea se face in functie de zona unde este construita casa si in functie de structura acesteia.

Cel mai bine este sa lasi profesionistii sa aleaga pentru tine. Chiar daca ii lasi insa, este bine sa ai macar o idee despre ceea ce se intampla in legatura cu acoperisul, motiv pentru care, cu ajutorul celor de la www.valconroofs.ro iti oferim o serie de informatii despre acoperisurile pentru care poti opta.

Care sunt tipurile de acoperis pentru care poti opta si care sunt proprietatile pe care acestea le au?

Exista mai multe variante de acoperis. Vom incerca sa le descoperim pe fiecare si sa vedem ce avantaje si dezavantaje aduc.

* Acoperis tabla. Aceasta varianta de acoperis este din ce in ce mai populara datorita pretului scazut si datorita proprietatilor cel putin decente. Acest tip de invelitoare este rezistenta, ofera flexibilitate mare si are o greutate redusa. In ultima vreme, acoperisurile din tabla sunt din ce in ce mai placute din punct de vedere estetic, avand o multime de modele si de culori deosebit de interesante. Daca alegi un acoperis tabla tratat bine, cu diverse substante care ii sporesc rezistenta la socuri, la coroziune si la radiatii, s-ar putea sa te bucuri de el extrem de mult timp. Poti opta pentru tabla ondulata, pentru tabla trapezoidala, pentru tabla care nu este reliefata, dar are proprietati interesante.

* Acoperis tigla. Tigla este, fara doar si poate, cea mai populara solutie pentru acoperirea cladirilor. Exista mai multe tipuri de tigla, incepand cu cea metalica (asemanatoare la proprietati cu acoperisul de tabla) si terminand cu tigla ceramica si tigla din beton. Tigla metalica este usoara si se monteaza facil, in timp ce tigla ceramica este mult mai grea, la fel ca si cea din beton. Diferenta de calitate insa este de partea tiglei ceramice, care poate sa reziste fara probleme peste 100 de ani si are proprietati deosebite. Este termorezistenta, este ignifuga, rezista la murdarie, la inghet-dezghet, la acizi si la o multime de alte eventuale probleme. Tigla ceramica la fel ca si cea din beton, este de pana la 10 ori mai grea decat cea metalica, ceea ce poate insemna o reala problema pentru multa lume.

* Acoperis din sindrila bituminoasa. Este o varianta simpla si ieftina pentru care se poate opta. Sindrila bituminoasa este rezistenta si este compusa din granule ceramizate, strat bituminos si armatura din fibra de sticla. Daca vrei o solutie rezistenta la apa, la foc, la radiatii si la murdarie, este o varianta perfecta. Este adevarat ca nu este la fel de rezistenta ca si tigla, insa poate sa ajunga cu usurinta la 50 de ani. Mai mult, sindrila bituminoasa are din ce in ce mai multe variante de culori si se monteaza usor. Un upgrate la sindrila bituminoasa este sindrila din fibra de sticla. Aceasta arata ceva mai bine, putand sa imite aproape perfect tiglele traditionale. Este autoadeziva, se monteaza usor si are o greutate scazuta.

De-a lungul timpului, oamenii si-au acoperit locuintele cu fel de fel de materiale, care mai de care mai interesante. De la lut pana la stuf, toate au reprezentat o solutie buna pentru acoperire. Greu de crezut, insa stuful inca se foloseste pe scara destul de larga, mai ales de catre cei care doresc sa isi construiasca locuinte 100% ecologice. Este un termoiolator foarte bun si are o durata de viata mare. Este adevarat ca impune anumite reguli de constructie, insa este o solutie aproape gratuita si naturala.

Este important sa alegi corect acoperisul casei tale, deoarece in caz contrar risti sa te trezesti cu infiltratii de apa si cu o multime de alte probleme, asadar, mai bine prevezi in loc de a repara.

#material acoperis, #tipuri acoperis , #Constructii