Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Casa > Stiri Casa
A   A   A

Airbnb introduce restricții drastice pentru clienți. Ce nu vei mai avea voie să faci într-o locuință închiriată

Airbnb introduce restricții drastice pentru clienți. Ce nu vei mai avea voie să faci într-o locuință închiriată
Interiorul unei locuințe de închiriat prin Airbnb în Roma FOTO airbnb.com
Airbnb ia măsuri drastice în ceea ce privește modul în care sunt folosite spaţiile oferite pentru cazare la nivel global.
Astfel, Airbnb a anunţat marţi o interdicţie globală a petrecerilor în spaţiile oferite pentru cazare la nivel mondial, în urma unei restricţii temporare pe care a instituit-o în urmă cu doi ani, transmite Reuters.

Compania interzice permanent ”petrecerile şi evenimentele perturbatoare”, care includ adunări deschise.

”Casele de petrecere”, pe care oamenii le rezervă pentru a organiza un eveniment mare pentru o singură noapte, vor rămâne şi ele interzise.

Airbnb şi alte platforme de închiriere pe termen scurt, cum ar fi Vrbo, au avut probleme din cauza caselor de petrecere şi a evenimentelor de amploare.

Airbnb a interzis casele de petrecere şi a implementat mai multe elemente de siguranţă în 2019, după ce cinci persoane au fost ucise într-un atac armat la una dintre casele rezervate prin platforma sa.

În 2020, compania a instituit o interdicţie la nivel mondial pentru aceste evenimente, pe măsură ce pandemia s-a extins.

Airbnb a spus că, de când şi-a implementat politica în august 2020, a înregistrat o scădere de 44% de la an la an a numărului de petreceri raportate.

”Interdicţia temporară s-a dovedit eficientă şi astăzi anunţăm oficial interdicţia ca politică”, a spus compania într-o postare pe blog.

Dar, datorită modului în care funcţionează aceste companii, nu pot împiedica întotdeauna organizarea de petreceri. Oaspeţii se pot caza uneori în proprietăţi îndepărtate, în timp ce proprietarul este plecat, şi pot invita câte persoane doresc.

Airbnb a spus că oaspeţii care încearcă să încalce regulile sale se vor confrunta cu consecinţe care variază de la suspendarea contului până la eliminarea completă de pe platformă.

În 2021, de exemplu, peste 6.600 de oaspeţi au fost suspendaţi de pe Airbnb, pentru încălcarea interdicţiei de petrecere. ...citeste mai departe despre "Airbnb introduce restricții drastice pentru clienți. Ce nu vei mai avea voie să faci într-o locuință închiriată" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 13:09

 Articol citit de 423 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor