Ambasada SUA de la Bagdad, cea mai scumpa din lume, primeste un nou "upgrade"

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 16:00
2466 citiri
Ambasada SUA de la Bagdad, cea mai scumpa din lume, primeste un nou "upgrade"

Departamentul de Stat al SUA intentioneaza sa investeasca 115 milioane de dolari pentru a amenaja Ambasada Statelor Unite din Bagdad, la numai trei ani si jumatate dupa ce diplomatii americani s-au mutat in cladirea masiva, ce a necesitat finantari de 700 milioane de dolari.

Ambasada SUA din Bagdad are 104 acri si este deja cea mai mare si scumpa cladire de acest fel din lume, adapostind 1.350 de angajati ai Guvernului, conform Business Insider.

Oficialii americani au decis sa amenajeze cladirea ambasadei din Bagdad in contextul in care SUA unifica o treime din segmentul sau diplomatic din Bagdad.

Cea mai interesanta imbunatatire este construirea unei sali de date in cadrul cladirii anexe, investitie estimata la 20 - 35 milioane de dolari. Investitia va implica "imbunatatirea sistemelor electrice si de telecomunicatii si extinderea sistemelor mecanice si sanitare", potrivit unei notificari a Departamentului de Stat.

Au fost stabilite costurile estimative pentru fiecare componenta a cladirii ambasadei, dar costurile reale ale proiectului nu sunt disponibile, au specificat reprezentantii Biroului de Operatiuni pentru Cladiri Externe al SUA.

In acelasi timp, SUA deruleaza o serie de masuri pentru a elimina programul de training al politiei din Irak, apreciat in trecut. Intreruperea acestui progrm este cauzata de costurile ridicate si de faptul ca oficialii irakieni au spus ca nu il vor de la inceput, anunta New York Times.

Programul de traninig, considerat drept cea mai importanta componenta a unei misiuni finantata de SUA, a inceput in octombrie 2011 si a costat 500 milioane de dolari, suma ce a inclus si 343 milioane de dolari, investitie pentru realizarea infrastructurii din Irak. Aceasta misiune finantata de SUA este cel mai ambitios proiect de sprijin al unui stat dupa Planul Marshall.

SUA au cheltuit 100 milioane de dolari pentru o cladire a Colegiului de Politie, investitie care a inclus mai multe cartiere, dotari pentru mese, cladiri de birouri, o sala de sport si un elicopter. Acestea vor fi predate statului irakian la sfarsitul anului pentru ca Statele Unite nu au obtinut dreptul de a le folosi pentru mai mult de un an.

Administratia Obama a solicitat initial 2,26 miliarde de dolari pentru bugetul din Irak in anul fiscal 2013, dar Senatul a aprobat o suma finala de 1,1 miliarde de dolari.

#Ambasada SUA Bagdad, #investitie ambasada SUA Bagdad, #SUA program Irak , #Constructii