Amenajarea cu succes a unei bai - Cum alcatuiesti planul, ce stil alegi si la ce trebuie sa fii atent

Luni, 26 Aprilie 2021, ora 18:50
533 citiri
Amenajarea cu succes a unei bai - Cum alcatuiesti planul, ce stil alegi si la ce trebuie sa fii atent
oglinda baie FOTO: pixabay.com

O amenajare de succes a locuintei este in general rezultatul unor decizii cat mai inspirate, al urmarii cu strictete a unor pasi, precum si a tendintelor actuale in materie de design interior. Baia nu face absolut nicio exceptie de la aceasta regula, insa adesea aceasta este una dintre incaperile care pun cele mai mari probleme la acest capitol. Lucrurile se complica si mai mult atunci cand spatiul disponibil este limitat, insa acest aspect nu ar trebui sa te puna niciodata in situatia de a neglija intr-un fel sau altul procesul de amenajare acestei incaperi. Baia a incetat de multa vreme sa mai fie strict un spatiu functional, astfel ca in prezent aceasta poate fi considerata un adevarat sanctuar al locuintei, in care ne putem refugia, relaxa si bucura de liniste ori de cate ori simtim nevoia.

Procesul de amenajare al baii nu este cu nimic mai diferit de cel al bucatariei, living-ului sau al altor incaperi ale locuintei de aceea, crearea unui plan bine pus la punct si alegerea unui stil de amenajare potrivit, reprezinta doar doua aspectele carora este recomandat sa le acorzi atentie atunci cand iti doresti sa amenajezi cu succes baia. Iata asadar cum poti obtine o baie exceptionala in cativa pasi simpli!

Alcatuieste un plan si alege un stil de amenajare

Alcatuirea unui plan este un pas care te poate ajuta enorm in ceea ce priveste amenajarea baii, pentru ca de indata ce ai stabilit modul in care iti doresti sa arate baia, procesul poate incepe. Astfel, este recomandat sa faci o schita orientativa, in care sa conturezi in linii mari modul in care iti doresti sa arate baia sau in care vei dispune toate obiectele sanitare. Tot la acest capitol, este esential sa te asiguri ca te documentezi temeinic despre tendintele actuale (in situatia in care iti doresti sa tii cont cu strictete de ele) si ca alegi un stil de amenajare care iti este pe plac.

Stabileste din timp obiectele pe care doresti sa le achizitionezi pentru baie

Functionalitatea baii depinde intr-o mare masura de obiectele si produsele care se regasesc in aceasta. Astfel, este recomandat sa alcatuiesti o lista cu toate acele obiecte pe care ti le doresti in baie. Dintr-o baie in general, nu trebuuie sa lipseasca: clasica oglinda de baie, mobilierul de baie, cada sau cabina de dus sau vasul de wc. La toate acestea se mai pot adauga desigur si decoratiunile in situatia in care iti doresti sa transformi baie intr-un spatiu cu mai multa personalitate. Alegerea acestor obiecte insa ar trebui sa se faca tinand cont cu strictete atat de calitate, cat si de aportul estetic pe care il pot aduce si de spatiul pe care il ai disponibil in baie.

Acorda atentie sporita cromaticii si modului in care dispui obiectele

O alta parte importanta din procesul de amenajare este reprezentata de cromatica si modalitatea de dispunere a obiectelor din baie. In functie de stlilul de amenajare ales, in baie nu ar trebui niciodata sa se regaseasca mai mult de 3 culori. O caracteristica de baza a stilului modern este reprezentata de simplitate, de aceea prea multe culori sau un design foarte complex cu greu isi gasesc locul in cadrul bailor amenajate in acest stil. Daca nu dispui de un spatiu foarte generos in baie, este recomandat sa nu optezi pentru un dulap masiv sau pentru cada si sa mergi pe cat posibil pe minimalism.

#oglinda baie, #baie, #amanejare baie , #Designer interior