Aplică aceste 5 principii Feng Shui în bucătăria ta pentru un spațiu echilibrat

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 18:53
388 citiri
Aplică aceste 5 principii Feng Shui în bucătăria ta pentru un spațiu echilibrat
FOTO: unsplash.com

Cu toții știm că termenul de Feng Shui este un termen care se referă la echilibru, relaxare și un spațiu mult mai plăcut al locuinței.

Bucătărie este acel spațiu în care îți petreci timpul după o zi plină alături de cei dragi, sau atunci când pur și simplu vrei să savurezi un meniu delicios în liniște.

În același timp bucătăria o folosești chiar și atunci când gătești, iar aceasta ar trebui să fie atât utilă cât și plăcută din punct de vedere al designului.

Iată, așadar câteva principii pe care să le aplici în bucătăria ta dacă vrei ca aceasta să îți ofere acest sentiment de echilibru atunci când mănânci sau când gătești.

Creează o iluminare mai bună

Atunci când vrei să aduci o vibrație mai frumoasă în bucătăria ta, în special atunci când ai o bucătărie mică, un lucru pe care îl poți face este să schimbi modul în care bucătăria ta este iluminată în prezent și să te orientezi către iluminatul stratificat. Adică să folosești atât iluminatul de tavan cât și cel încorporat în mobilă sau chiar să te folosești de oglinzi pentru a reflecta mai multă lumină.

Aragazul are un rol în prosperitate

În Feng Shui se crede că dacă nu te folosește aragazul tău, în mod inconștient nu îți dorești prosperitatea și cu atât mai mult cu cât nu îl păstrezi în cele mai bune condiții.

Atunci când îți cureți aragazul, îl folosești și are un aspect curat acesta îți poate aduce mai multă bogăție dar și mai multă liniște.

Culorile transmit mai multe decât crezi

Dincolo de un design plăcut al bucătăriei tale, culoarea poate avea un efect impactant în Feng Shui-ul bucătăriei tale.

Pentru a te bucura la maxim de o bucătăria ta este bine să te orientezi către culorile deschise, atunci când ne referim la mobilă dar și la nuanța pereților, ceea ce îți va oferi un sentiment de liniște și de calmitate.

Orientează-te către culori precum alb, verde deschis, galben deschis, albastru senin, culorile pământii și cele naturale sau chiar gri deschis.

Aici te poți folosi și de huse scaune în cazul în care nu ești mulțumit de culorile scaunelor tale din prezent sau atunci când vrei să aduci pur și simplu un aer nou în aspectul acestora.

Fructele înseamnă abundență

Dacă credeai că fructele te pot ajuta doar în cazul în care vrei să mănânci sănătos, află că acestea au un rol benefic chiar și în Feng Shui-ul bucătăriei tale, aducând un plus de culoare dar și abundență și bogăție.

Mai mult decât atât, odată ce le ai expuse pe masă sau blatul din bucătărie, vei fi mult mai tentat să le mănânci, astfel că vei fi și mai sănătos.

Menține ordinea în mod constant

Indiferent de cât de mult gătești, dacă vrei să ai o bucătărie feng shui, atunci ne referim la un spațiu organizat și fără dezordine.

Aici, trebuie luată în considerare atât aspectul exterior dar și interiorul dulapurilor, ale sertarelor sau al spațiilor de depozitare.

Asigură-te că ai mereu ordine în instrumentele din bucătăria ta și că aceasta este de fiecare dată curată, după ce ai gătit sau ai mâncat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#feng shui, #amenajare bucatarie, #bucatarie feng shui , #Amenajari interioare