Avantaje pentru iluminat utilizând becuri LED în casă

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 17:49
489 citiri
Avantaje pentru iluminat utilizând becuri LED în casă
FOTO: unsplash.com

Avantajele iluminatului cu LED-uri sunt numeroase și foarte importante. Întotdeauna se vorbește despre economiile de energie, precum și despre economiile la factura de electricitate, dar există multe alte avantaje și beneficii pe care iluminatul cu plafoniere LED sau corpuri de iluminat le poate aduce în casa dumneavoastră. În această postare, am adunat avantajele în care veți vedea valoarea deosebită pe care iluminatul cu LED-uri o poate aduce casei dumneavoastră. Progresele tehnologice au permis evoluția diodelor emițătoare de lumină (LED), care au fost perfecționate pentru a obține o putere luminoasă mai mare.

Versatilitate LED-urilor

În prezent, multe companii producătoare au proiectat corpuri de iluminat și plafoniere LED pentru a crea tot felul de medii. Acestea pot fi utilizate în iluminatul stradal, piețe, grădini, birouri, fabrici, case sau vehicule. În acest articol vă vom prezenta avantajele de care vă puteți bucura prin instalarea de corpuri de iluminat cu LED în fiecare dintre aceste scenarii posibile, fie în exterior, fie în interior. Vă invităm să descoperiți cum să faceți acest lucru.

După cum am spus, diverse companii au dezvoltat dispozitive de conectare care utilizează vechile suporturi de lămpi sau dispozitive electrice în care erau plasate tuburile fluorescente. Această evoluție face posibilă schimbarea sistemului de iluminat la un cost foarte scăzut, deoarece becurile cu LED sunt produse în prezent la prețul becurilor cu incandescență. Prin instalarea becurilor cu LED în casă se pot face economii semnificative la factura de electricitate, deoarece acestea consumă mult mai puțină energie decât sistemele de iluminat tradiționale. Chiar mai puțin decât așa-numitele becuri economice, care folosesc același principiu ca și tuburile fluorescente.

Iluminat ecologic și decorativ

Produsele bazate pe tehnologia LED, precum corpuri de iluminat și plafoniere LED, permit decoratorilor și arhitecților să obțină efecte speciale cu lumină albă și colorată, care erau de neconceput până acum câțiva ani din cauza costurilor implicate. Acestea au un grad ridicat de versatilitate atunci când vine vorba de crearea de scenarii diferite atât în interior, cât și în exterior, cum ar fi grădina și zona de piscină, unde putem implementa corpuri de iluminat submersibile sau chiar benzi de LED-uri pe marginea piscinei pentru a da o notă diferită, care pe timp de noapte poate servi atât ca iluminare de bază, cât și ca efect de iluminare decorativă.

Corpurile de iluminat etanșe pot fi, de asemenea, utilizate pentru a da profunzime spațiului exterior în zonele în care există fântâni ornamentale de terasă sau chiar cascade false, obținând efecte spectaculoase. Utilizarea tehnologiei LED în iluminat a avut un efect benefic asupra mediului. Se numește iluminat ecologic deoarece nu utilizează mercur sau gaze care produc efectul de seră și care sporesc încălzirea globală. Acest lucru le face să fie cea mai inteligentă alegere atunci când se înlocuiesc lămpile tradiționale cu halogen, datorită eficienței energetice și eficacității luminoase.

Eficiență, eficacitate și siguranță

LED-urile sunt sigure, deoarece funcționează cu curent continuu de joasă tensiune. Acest lucru reduce considerabil accidentele casnice datorate electrocutării și evită descărcările neplăcute ale lămpilor și luminilor de perete. Există o mare varietate de corpuri de iluminat cu LED-uri cu forme diferite și modele îndrăznețe. Acestea sunt fabricate ca puncte de lumină direcțională, sub formă de benzi, plafoniere, tuburi și o gamă largă de becuri, pentru a înlocui vechile becuri cu incandescență, becuri cu consum redus de energie sau tuburi fluorescente.

Consumul redus al corpului de iluminat permite economii semnificative de energie. Eficiența corpului de iluminat se bazează pe durata de viață utilă lungă în comparație cu corpurile de iluminat tradiționale și pe consumul redus de energie.

Plafoniere LED sau corpuri de iluminat LED au o emisie redusă de căldură. Proiectat cu un radiator pentru a evita supraîncărcarea. Acestea produc o lumină clară și strălucitoare, cu pornire imediată și fără pâlpâiri. Durată de viață este mai lungă decât becurile tradiționale. Durata de viață utilă a LED-urilor poate fi cuprinsă între 20.000 și 50.000 de ore (aproximativ 6 ani), în timp ce cea a unui bec cu halogen este de aproximativ 2.000 de ore.

#iluminat, #avantaje iluminat, #becuri ecologice , #Stiri Casa