Bai cu finisaje din piatra naturala, de preferat gresiei si faiantei

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 14:12
9432 citiri
Bai cu finisaje din piatra naturala, de preferat gresiei si faiantei

Baia trebuie sa te faca sa te simti confortabil, in largul tau, fapt care poate fi obtinut cu usurinta, daca este amenajata cu mult bun gust.

Finisajele trebuie sa raspunda tuturor exigentelor si cerintelor, de aceea trebuie sa te gandesti bine inainte de a alege materialele.

Poti opta pentru cele confectionate din gresie si din faianta sau pentru cele din piatra naturala.

Delicata si ferma, piatra naturala este perfecta pentru amenajarea bailor

Niciun material de constructie nu poate sa intreaca in frumusete piatra naturala, care are un aspect unic, dand personalitate incaperii.

Piatra naturala nu se demodeaza niciodata, putand fi folosita nu doar pentru pardoselile din baie, ci si pentru placarea peretilor.

Pardoseala din travertin french pattern, placi cu marginile daltuite, intr-o baie de inspiratie rusyera

In schimb, daca optezi pentru pereti placati cu faianta, aspectul nu este la fel de natural precum cel dat de placile din piatra naturala. Nici daca alegi faianta care sa imite piatra naturala nu vei obtine acelasi efect ca in cazul marmurei, travertinului, ardeziei ori granitului.

Daca vrei o baie foarte colorata, in tonuri aprinse, atunci poti opta pentru gresie si pentru faianta, insa aceste materiale nu au durabilitatea pe care o are piatra naturala. Gresia si faianta se pot uza usor, ceea ce inseamna ca trebuie sa le inlocuiesti cu unele noi, lucru care nu este intalnit in cazul finisajelor din piatra naturala.

Acestea au un grad de rezistenta foarte ridicat, sunt de o duritate foarte mare, cee ce inseamna ca pot rezista chiar zeci de ani. Totodata, durata lunga de viata a acestor materiale creste si valoarea proprietatii. De asemenea, eleganta pietrei naturale este una atemporala, adica ca nu trebuie sa te temi ca incaperea nu va mai fi la moda.

Finisajele obtinute din granit, din marmura ori din travertin au un aspect natural, fiind intotdeauna o buna alegere pentru o baie sofisticata, moderna, care sa arate exact ca in casele construite dupa ultimele tendinte. In acelasi timp, piatra naturala reuseste sa creeze o atmosfera placuta.

Piatra naturala se potriveste oricarui stil

Poti sa optezi pentru orice stil sau accente iti doresti, caci finisajele din piatra naturala nu iti impun nicio restrictie din acest punct de vedere, ba chiar avand in vedere si bugete reduse.

Cu gresia si cu faianta trebuie sa fii mai atent insa, este mai greu sa se adapteze oricarui tip de decor, iar combinatiile de materiale sunt mai greu de realizat. De exemplu, o combinatie de lemn si piatra naturala este usor de obtinut, iar efectele sunt maxime. Insa imbinarea lemnului cu gresia si faianta este o combinatie riscanta, cu care poti sa dai gres, iar baia sa aiba un aspect lipsit de personalitate.

Pardoseala baie din placi de ardezie multicolora

Piatra naturala, potrivita pentru toate spatiile

Daca te gandesti ca finisajele din piatra natruala sunt potrivite numai pentru bai de dimensiuni mari, in timp ce faianta si gresia se potrivesc oricarui tip de incapere, sa stii ca nu este deloc asa, mai ales in ultima perioada, in care gresia si faianta sunt din ce in ce mai des inlocuite cu alte materiale, atunci cand vorbim de proiecte de amenajari elegante.

Din fericire, finisajele din marmura, granit, ardezie sau mozaicul din piatra naturala sunt alegeri excelente si pentru incaperile in care spatiul nu este unul tocmai generos.

Trebuie sa tii cont sa alegi culori deschise, tonuri calde, care dau senzatia de spatiu. De asemenea, opteaza pentru cat mai putina mobila.

Un alt aspect la care trebuie sa fii atent este alegerea surselor de iluminat, astfel incat incaperea sa primeasca suficienta lumina, materialele precum lemnul sau piatra vor capata noi valente in relatie cu lumina.

#piatra naturala baie, #amenajare piatra naturala , #Proiecte case