Casa cu pereti mobili isi poate mari suprafata locuibila de patru ori

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 20:22
3176 citiri
Casa cu pereti mobili isi poate mari suprafata locuibila de patru ori
Casa cu pereti mobili/Sursa:Green-Report.ro

O casa cu pereti interiori mobili, inventata de un arhitect de origine romana a fost prezentata la salonul de arhitectura RIFF 2011 din Bucuresti.

Casa cu pereti mobili care isi pote mari suprafata utila de patru ori a fost realizata de arhitectul Angelo Silviu Roventa. Ideea locuintei mobile are la baza un stil care atesta ca, in secolul 21, in Europa Occidentala, cele mai solicitate locuinte vor fi cele pentru una sau doua persoane, scrie Green-Report.

O astfel de locuita ar putea avea 50-60 de metri patrati, incluzand o baie, o bucatarie, o camera de zi si un dormitor, fiecare dintre ele avand dimensiuni modeste.

Daca insa peretii interiori sunt mobili, baia isi poate mari suprafata pana la 40 de metri patrati, ceea ce permite utilizarea ei si ca wellness, explica Angelo Roventa.

In momentele in care vrei sa te odihnesti, dormitorul isi poate mari suprafata pana la 44 de metri patrati. Camera de zi si bucataria, la randul lor, isi pot mari, alternativ, suprafetele pana la 41 de metri patrati.

Prin insumarea suprafetelor maxime ale tuturor incaperilor, un apartament de 54 de metri patrati atinge o suprafata locuibila de 220 de metri patrati. Configuratia apartamentului are in total cinci pozitii, iar peretii pot fi deplasati cu mare usurinta, chiar de un copil.

Pentru a demonstra cat de incapatoare devine o locuinta cu pereti mobili, constructorii au introdus in ea, simultan, doua automobile Smart, in fiecare dintre incaperi - in bucatarie, in baie, in camera de zi si in dormitor.

#casa pereti mobili, #spatiu locuibil casa , #Constructii