Casa de inspiratie victoriana: Stii totul despre acest stil?

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 00:00
9444 citiri
Casa de inspiratie victoriana: Stii totul despre acest stil?

Un interior in stil victorian este impunator si potrivit pentru o casa suficient de incapatoare, insa daca vrei sa redecorezi, cel mai indicat ar fi sa ceri sfatul unui designer de interior.

Business24 a stat e vorba cu Loredana Preda, general manager Galeriile Noblesse, si a cerut cateva sfaturi, special pentru tine.

"Desi usor incarcate, interioarele victoriene se remarca prin efectele de intimitate si atmosfera calda oferite de mobilierul grandios, sculptat din mahon, stejar sau tec.

Contribuie la sentimentul de intimitate si detaliile decorative bogate sau decoratiunile care includ oglinzi masive, covoare orientale, obiecte de anticariat, vase clasice din argint sau portelan si draperii din catifea sau matase", sustine Loredana Preda.

Esential este ca materialele folosite sa fie elegante, scumpe si pretioase, spune aceasta, iar paleta cromatica trebuie sa cuprinda nuantele inchise de rosu si verde, maro si violet, dar si nuante puternice, stralucitoare, de auriu, galben sau albastru.

"A integra cu succes stilul victorian intr-o incapere este o sarcina destul de dificila si de aceea sugestia mea este sa apelati la sfaturile unui designer de interior, ca sa fiti siguri ca toate elementele sunt relationate corespunzator", completeaza Preda.

Istoria din spatele stilului victorian

Regina Victoria a Angliei a fost cea care a inspirat denumirea acestui stil, extrem de popular in secolele XIX-XX. Culorile puternice, stralucitoare, definesc acest stil alcatuit din elemente gotice, neo-baroce, egiptene si orientale.

Uneori chiar aceasta incarcare aduce farmecul interiorului decorat in acest stil, spun specialistii.

Stilul s-a format in anii 1800, cand in Anglia au ajuns numeroase obiecte exotice, iar revolutia industriala de atunci le-a facut extrem de accesibile.

In ziua de astazi, stilul victorian este mult mai simplu, adaptat timpurilor noastre, dar pastreaza tonurile intunecate de rosu si verde, dar si pe cele stralucitoare, precum auriul.

Casele in stil victorian sunt placate cu lemn pe interior, au pereti pictati sau acoperiti cu tapet textil, cu motive inspirate din natura.

Mobilierul este realizat in principal din mahon, mesele au blaturile din marmura, iar scaunele au spatare ovale.

Un alt element caracteristic stilului este semineul din fier forjat, un element care te imbie la relaxare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#casa stil victorian, #design interior stil victorian, #mobila stil victorian , #Designer interior