Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Casa > Stiri Casa
A   A   A

Casă autentică din 1935 cumpărată de o familie de români: "Este superbă, frate. Nu mai spun de poziție" FOTO

Casă autentică din 1935 cumpărată de o familie de români: "Este superbă, frate. Nu mai spun de poziție" FOTO
Casa din anul 1935 FOTO Facebook/ Razvan Neicu
Tot mai mulți români se îndrăgostesc de viața la țară. Unii își cumpără teren și își construiesc o casă, în timp ce alții preferă să achiziționeze una veche.
Este cazul unui român care a cumpărat o casă din anul 1935, fără îmbunătățiri. Acesta cere păreri legate de amenajare într-un grup dedicat, de pe Facebook.

"Astăzi am semnat actele după 6 luni de așteptări, în sfârșit m-am împroprietărit cu o Casă la țară- de vacanță inițial. Veche (1935) și fără nici un fel de îmbunătățire, dar după părerea mea cu multă personalitate.

Sunt multe lucruri de analizat și mai multe de făcut, așa că încep.

Sunt 2 camere și un hol, 40 mp, și un beci deschis de 10 mp, fără baie, fără bucătărie. Teren puțin peste 2000 mp, în spatele casei pădure în față pășune, curent electric pe casă, apă și gazele la poartă (bine, pe stradă că nu am efectiv o poartă). Casă din cărămidă construită pe fundație de piatră, fără placă de beton.Întrebări:

- Extind casă cu o anexă pentru baie, bucătărie+ living, sau rămân în 40mp și îmi gestionez mai bine spațiul, fac o baie mică în hol și o chicinetă pe un perete în una dintre camere. Cu mențiunea că venim de la oraș să stăm mai mult pe afară.
- Am o sobă în una dintre camere. Dărâmată sau păstrată, centrală pe gaz sau lemne?
- Refac acoperișul și mansardez jumătate să mai creez un spațiu/dormitor deschis, sau îl păstrez așa cum este și izolez bine?- Desfac pereții exteriori până la baza fundației să izolez de jos cu polistiren și urc cu vată până sus în pod?
- Schimb tâmplăria sau o recondiționez?
Orice comentariu este binevenit, și orice idee este apreciată", a csris bărbatul pe grupul Mutat la țară - viața fără ceas.

"Faceți strictul necesar"

În comentarii, mai mulți membri ai grupului au dat sfaturi sau au relatat experiențe personale.

"Și noi am cumpărat una foarte asemănătoare din 1940, am extins în spate cu baie și bucătărie destul de mici, în rest am păstrat identică împărțirea. Geamurile schimbate cu termopane din lemn identice cu originalele (puteți recondiționa originalele, dar nu izolează deloc iarna), uși din lemn în același stil tot pentru o izolare bună, mai stăm și iarna.

A noastră este din paiantă și ni s-a spus că e exclus să punem polistiren din cauza mucegaiului, trebuie materiale naturale- care ...citeste mai departe despre "Casă autentică din 1935 cumpărată de o familie de români: "Este superbă, frate. Nu mai spun de poziție" FOTO" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 22:29

 Articol citit de 542 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor