Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Casa > Stiri Casa
A   A   A

Tipuri de case: Cum alegi locuința visurilor tale?

Tipuri de case: Cum alegi locuința visurilor tale?
Dacă te-ai hotărât să faci această schimbare în viața ta și să te muți într-o casă nouă, există câteva aspecte de care să ții cont atunci când ești în căutarea locuinței ideale. În funcție de tipul de casă pe care ți-l dorești, noi îți venim în ajutor cu propuneri care să te inspire și să-ți ușureze alegerea.
Ce tipuri de case există?

Casa tip studio

Dacă îți dorești să te muți într-o casă modernă, deja făcută și pregătită să te primească pe tine și familia ta, CASA STUDIO 1408 este un proiect finalizat care vine la pachet cu toate utilitățile necesare și mai mult decât atât. Casele tip studio sunt un model foarte modern de locuință care vine cu nenumărate avantaje la pachet.

Avantajul principal la o casă cu o astfel de așezare a camerelor este spațiul de care vei dispune în interior, chiar dacă din exterior s-ar putea să pară mai puțin încăpătoare. Sufrageria și bucătăria open space creează un sentiment de destindere și deschidere, pe lângă faptul că mai puțini pereți permite pătrunderea razelor solare mult mai bine pe timp de zi.

În special dacă îți dorești o casă cu etaj, scara elicoidală ocupă un spațiu minim, astfel încât să te poți bucura de confortul dorit la toate nivelurile. O casă tip studio este potrivită pentru oricine își dorește să profite la maxim de tehnologiile moderne, bucurându-se în același timp de o amenajare minimalistă și spațioasă.

Casă din lemn

Dacă îți dorești o casă de vacanță sau o locuință permanentă pe structură de lemn, casele din OSB sunt soluția ideală pentru tine. Poți cumpăra o astfel de casă la cheie, deja finalizată sau să cumperi numai structura și să continui de acolo. Aspectul rustic este poate unul dintre cele mai mari avantaje, însă costurile reduse nu sunt nici ele de neglijat.

Pe lângă aceste aspecte, casele din OSB sunt și foarte confortabile, iar pereții păstrează bine căldura pe timp de iarnă. În special dacă îți dorești să te muți într-o zonă montană și să reiei contactul cu natura, poți opta pentru o astfel de locuință în stil american ce poate fi la fel de spațioasă precum o casă în stil clasic din beton. Diferența o face totuși nivelul de modernitate tocmai pentru că este o alegere din ce în ce mai populară și în România.

Casă în stil victorian

Dacă ești o fire mai visătoare sau artistică, s-ar putea ca o casă în stil victorian să fie ceea ce cauți. Dacă alegi să cumperi o astfel de casă deja ridicată, cel mai probabil va avea nevoie de renovări, însă avantajul este aspectul său de natură istorică ce va fura privirile tuturor trecătorilor. Fațada este ornamentată în detaliu, iar aspectul exterior al casei este unul impunător, care te duci cu gândul la secolul trecut.

Interiorul va fi amenajat în același stil care poate îmbina noul cu vechiul, creând o atmosferă anacronică și, cel mai probabil, o experiență cu totul specială celor care o locuiesc. Este însă destul de dificil să poți achiziționa o astfel de casă în stare încă bună, însă merită să faci acest efort dacă te regăsești în stilul victorian.


Alegerea locuinței visurilor tale nu este deloc o decizie ușoară. Pune totul pe hârtie, plusurile și minusurile locuințelor văzute până acum și gândește-te care sunt nevoile tale și ale familiei. Astfel, veți putea ajunge cu toții la un numitor comun și veți reuși să faceți cea mai bună alegere pentru toată lumea.
Facebook ShareTweet
 Joi, 23 Decembrie 2021, ora 08:17
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 227 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor