Cum alegi o masina de tuns iarba - Ghid complet

Luni, 24 Mai 2021, ora 18:36
437 citiri
Cum alegi o masina de tuns iarba - Ghid complet
masina de tuns iarba FOTO: pixabay.com

Toti oameni care au la dispozitie un teren pe care au plantat gazon iti doresc o gradina frumoasa si ingrijita. Pentru asta este nevoie de munca, pe care utilajele potrivite ti-o vor face mai usoara. Din acest motiv, pentru a-ti usura toate activitatile, este absolut necesar sa faci cateva investitii in utilaje de gradina potrivite.

Astazi iti vom prezenta un scurt ghid in care vei regasi tipurile de masini de tuns iarba si lucrurile la care trebuie sa fii atent atunci cand achizitionezi una.

Masini de tuns iarba clasificate dupa felul lor

Asa cum spuneam si mai sus, pentru a avea grija asa cum se cuvine de gazon este neaparat necesara o masina de tuns iarba care sa se potriveasca perfect cu nevoile tale. In prezent exista patru tipuri principale de astfel de masini:

  • Masini de tuns iarba cu cilindru - sunt acele utilaje in care lamele se rotesc vertical retezand astfel firele de iarba in acelasi mod ca foarfeca. Acestea pot fi electrice, manuale sau pe benzina si sunt recomandate pentru suprafetele drepte si pentru a tunde gazonul foarte scurt.
  • Masini de tuns iarba rotative - sunt masinile cu lame care se rotesc in jurul unui ax si care tunde firul ierbii exact ca si o coasa. Aceste modele sunt foarte versatile si se potrivesc pentru utilizarea pe terenurile denivelate, asa cum sunt foarte multe curti. Si aceste masini de tuns iarba pot fi manuale, electrice sau pe benzina.
  • Timmerele si motocoasele - sunt aparate care te ajuta sa retusezi si sa tunzi suprafetele mai dificile. Acestea pot fi utilizate pe suprafete mici si medii.
  • Tractorasele pentru tuns iarba sunt utilaje potrivite pentru suprafetele mari deoarece sunt comode, rapide si practice. In general, aceste tractorase sunt pe benzina.

Tipuri de masini de tuns iarba stabilite in functie de alimentare

Alimentarea este un aspect care diferentiaza masinile de tuns iarba, iar foarte multi cumparatori tin cont de el atunci cand fac o astfel de achizitie.

  • Masini de tuns iarba manuala - lamele sunt actionate manual, prin impingerea utilajului. Acest tip de masina este potrivit pentru suprafetele mici si netede, folosindu-se forta umana. De asemenea, acestea sunt si mai ieftine atat din punct de vedere al pretului de achizitie, cat si al resurselor care se consuma ulterior.
  • Masini de tuns iarba electrice - sunt masinile care functioneaza pe curent electric si sunt rapide, fiind recomandate suprafetelor de dimensiuni medii. Un mic dezavantaj ala cestora este reprezentat de cablul care are nevoie de un accumulator, devenind astfel incomod.
  • Masini de tuns iarba cu acumulatori - sunt masinile pe baza de curent, insa acumulatorii se incarca inainte de folosi utilajul. Acest tip de masina iti ofera o mai mare libertate de miscare, insa trebuie sa fii atent mereu la starea acumulatorilor.
  • Masini de tuns iarba pe benzina - sunt masinile recomandate pentru suprafetele mari. Acestea iti ofera o mare libertate de miscare si au o putere mai mare.

Alegerea unei masini de tuns iarba potrivite se face avand la baza nevoile tale, dimensiunile gradinii si modul de intretinere pe care ti-l permiti. Pe Magazia lu Costica gasesti astfel de modele si cu siguranta unul iti va fi potrivit!

#gradina, #taiere iarba, #masina de tuns iarba , #Gradina