Cum decorezi un apartament minimalist

Joi, 13 Octombrie 2022, ora 19:53
468 citiri
Cum decorezi un apartament minimalist
FOTO: unsplash.com

Designul apartamentului este o parte esențială a oricărei locuințe. Poate crea un ambient în care să te dezvolți sau unul în care să te simți stingher, dacă nu te identifici cu stilul. Amenajarea unei case nu înseamnă doar alegerea culorilor, texturilor și a mobilierului. Este, de asemenea, despre alocarea timpului pentru a-ți da seama cum vrei să-ți folosești spațiul. Aceasta include totul, de la deciderea asupra amenajării spațiului de locuit până la modul în care dorești să se simți în dormitorul tău noaptea.

Care sunt elementele esențiale de care ai nevoie?

Elementele de bază ale decorațiunii sunt simple. Trebuie să știi ce cauți, apoi trebuie să știi unde să-l găsești. Cu siguranța ai o idee despre ce ai nevoie pentru a te simți confortabil. Însă, puțină organizare nu a stricat nimănui.

Află ce vrei

Decorarea înseamnă să te simți confortabil în spațiul tău, așa că înainte de a începe să cumperi ceva, gândește-te la ce ar face casa ta să se simtă ca acasă. Ce culori îți plac? Ce stil preferi? Vrei să aduci un animal print pe perete sau puțină verdeață? Poate chiar câteva tablouri abstracte vor aduce pata de culoare de care ai nevoie. Gândește-te și cum va fi folosit spațiul, dacă este doar pentru dormit noaptea, atunci poate nu trebuie să fie neapărat potrivit unui feed de Instagram.

Găsește-ți inspirația

Aruncă o privire în jurul tău. Vezi care sunt elementele care te atrag. De asemenea, poți să cauți poze sau să urmărești influenceri de lifestyle minimaliști pentru a-ți găsi inspirația. Desigur, poți oricând să consulți cărți de design interior și bloguri care să te ajute să găsești cele mai bune elemente pentru un design minimalist cu care să te identifici.

Alege culori complementare

Câteva culori cheie pot face ca o întreagă cameră să fie armonioasă. Dacă nu ești sigur cum să alegi culorile pentru fiecare articol de mobilier, uite-te pe roata culorilor. Alege o culoare principală și apoi optează pentru nuanțe adiacente culorii alese. Spre exemplu, dacă alegi spectrul cald și optezi pentru maro, atunci culori precum mahon, bej sau chiar auriu și portocaliu se vor complementa. Iar pata de culoare poate să fie un tablou abstract cu o culoare opusă, cum este albastru sau verde.

Caută să maximizezi spațiul

Indiferent de cât de mare este locuința, atunci când optezi pentru un stil minimalist trebuie să ții cont de un principiu clar: fără dezordine și aglomerări. Asta înseamnă că fiecare cameră trebuie să fie deschisă și aerisită. Iar fiecare obiect trebuie să aibă o utilitate. Decorațiunile sunt minimale și de cele mai multe ori se rezumă la tablouri, deoarece nu ocupă spațiu și petele de culoare pe care toată lumea și le dorește.

Pentru o amenajare minimalistă ai nevoie de mobilă foarte bine partajată. De asemenea, poți opta pentru rafturi modulare, în detrimentul unei biblioteci. Mesele convertibile, care se transformă din măsuță de cafea în masă pentru cină, sunt și ele foarte utile. Iar dulapurile bine compartimentate te vor ajuta să ai mereu la îndemână ce ai nevoie și să nu acumulezi lucruri și haine, în special, pe care nu le vei folosi niciodată.

Culorile, la fel de importante ca mobila

Culorile îți pot da senzația de aglomerare dacă nu sunt foarte bine alese. Ideal pentru un design minimalist este să optezi pentru o paletă de culori neutre: alb, negru, gri, bej, fildeș, unt sau maro. Acestea sunt luminoase și creează iluzia de spațiu larg.

Cei care doresc un design industrial minimalist, pot să aleagă negru, alb și albastru. Paleta de culori, chiar dacă este rece, poate oferi un efect extraordinar. Este indicat să alegi aceste culori dacă ai o locuință open-space, deoarece acestea se pretează acestui tip de design.

De asemenea, poți să investești într-un design scandinav și să rămâneți bazat pe culori neutre precum alb, crem și negru. Pereții albi așezați pe un mobilier îmbrăcat în negru conferă spațiului o notă elegantă.

Iar pentru o notă de culoare, poți să pui pe pereți tablouri canvas abstracte. Stilul abstract este cel mai potrivit pentru minimalism, având în vedere că nu sunt încărcate. Iar tablourile canvas pot fi personalizate așa cum îți dorești, pentru a le da o notă de unicitate.

O casă minimalistă este o casă cu puțină sau deloc dezordine și mobilier. Este o modalitate excelentă de a crea un spațiu de care te poți bucura cu adevărat, în special dacă nu ai o suprafață foarte mare.

#design interior, #amenajari interioare, #decor interior , #Amenajari interioare