Designul oglinzii, un aspect esențial pentru o baie cu stil

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 15:56
684 citiri
Designul oglinzii, un aspect esențial pentru o baie cu stil
FOTO: New Africa / Shutterstock.com

Ca esti in proces de renovare a baii sau ca doresti sa amenajezi o baie de la zero, oglinda pe care o alegi va fi unul dintre elementele esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere. Designul pe care il are oglinda este cel care va oferi aspectul estetic dorit baii tale. Cum alegi oglinda de baie in functie de designul acesteia? Ce trebuie sa ai in vedere?

Forma oglinzii, un aspect definitoriu

Forma pe care o are oglinda de baie este cea care va determina stilul de decor al acestei incaperi, insa nu uita ca este important ca forma unei oglinzi de baie sa prezinte si acel aspect practic necesar. Exista trei forme clasice pe care le pot avea oglinzile de baie, insa exista si oglinzi cu forme complexe, deosebite.

Pentru o baie in stil clasic, poti alege o oglinda dreptunghiulara cu cadrul asortat la cel al mobilierului de baie pe care l-ai ales. Pentru un efect minimalist, poti alege o oglinda de baie dreptunghiulara cu cadrul subtire, din lemn.

Pentru un stil vintage, este de preferat o oglinda rotunda, suficient de mare pentru a intruni si aspectul practic, de preferat cu un cadru auriu sau negru. Pentru un stil modern, este de preferat ca oglinda rotunda sa fie fara rama.

Daca doresti sa oferi baii tale un decor de designer, indrazneste sa alegi o oglinda cu un design care iese din tiparele clasice: o oglinda cu margini neregulate, o oglinda cu leduri sau o oglinda solara din ratan. Nu uita, insa, sa alegi o oglinda care sa se potriveasca cu stilul de mobilier baie ales.

Alte aspecte pentru un design deosebit al oglinzii de baie

O oglinda care sa atraga privirile, care sa se transforme in atractia baii nou amenajate este o oglinda care prezinta si alte elemente auxiliare. O oglinda cu iluminare integrata, de exemplu, este nu numai deosebita din punct de vedere estetic, avand un aspect elegant, modern, ci si extrem de practica.

Exista, intr-adevar, si variante de oglinzi cu functii suplimentare care atrag prin aspect si functionalitate, asa cum sunt oglinzile cu ceas integrat sau cele care au optiunea de antiaburire, insa forma clasica de oglinda altfel, este cea cu optiune de depozitare incorporata. Poate fi vorba fie de o oglinda cu rafturi, fie de un dulap de baie cu oglinda sau de o oglinda de ultima generatie, cu port USB si prize integrate.

Oricare ar fi oglinda pe care o alegi pentru amenajarea baii, nu uita ca designul acesteia va decide aspectul pe care il va avea intreaga incapere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oglinda, #oglinda baie , #Amenajari interioare